Kesäkuun kuva – New York

Vilkutus televisioyleisölle NYC 2012

New York Zoo jääkarhu Gus 2012

Kuukausi sitten Schönbrunnin eläintarhassa kiertelimme pariinkin otteeseen jääkarhujen asumusta, mutta emme onnistuneet sitä/niitä näkemään. Sen verran asia jäi harmittamaan/kiinnostamaan, että selvitin, että edellisen kerran tällaisen eläimen näimme New Yorkissa kesäkuussa 2012. Kuvassa siis Gus, Central Park Zoon ainoa vielä tuolloin elossa ollut jääkarhu, joka sekin lopetettiin sitten seuraavana vuonna kilpirauhaskasvaimen takia.

Neljän vuoden takainen New Yorkin reissumme oli viides matkamme kaupunkiin, mutta oleellisempaa oli, että matka oli tuolloin seurueeseemme kuuluneiden sisarentyttärieni ensimmäinen. Olikin mielenkiintoista nähdä miten he kokivat kaupungin ensimmäistä kertaa ja omasta näkökulmastaan. Viikon New York -osuuden jälkeen tytöt palasivat, keskenään, Suomeen ja me jatkoimme matkaa saarille, Nantucketille ja Vineyardille.

Tulevan syksyn matkassamme Nova Scotiaan, Prinssi Edwardin saarelle ja St. Pierrelle on Atlantin saarten osalta samoja elementtejä kuin tuossa matkassa, tosin Halifaxia ei taida voida verrata New Yorkiin.

Kesäkuun matkamme tänä vuonna suuntautuu juhannuksena Ahvenanmaalle – viiden vuoden tauon jälkeen onkin mukava taas kerran palata näillekin saarille!

(Jos haluaisit tuon kalenterikuvan taustakuvaksi omalle tietokoneellesi, paina kuvassa hiiren vasenta näppäintä ja valitse Aseta taustakuvaksi tai Set as desktop background. Tai jos haluat tehdä omasta kuvastasi taustakuvan kalenterilla, niin voit tehdä sen tällä työkalulla.)

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

6 Comments

 1. says: Laura

  Siitäpä on aikaa, kun olen itsekään nähnyt jääkarhun! Ei ole pahemmin tullut eläintarhoissa kierreltyä viime aikoina. Teidän reissusuunnitelmat kuulostaa varsin mielenkiintoisilta! :)

  1. Kiitos Laura! NYCissä mentiin tyttöjen toiveilla ja toiveissa oli myös tuo eläintarha. Mutta ihan kiva paikka se oli, vaikkemme kenties kahdestaan olisi sinne päätyneet.

 2. Idea kuukauden kuvasta on hyvä, olen sitä näiden kohdalla ennenkin miettinyt :-)

  Jääkarhu eläintarhassa on hieman surullinen näky, vaikka et sitä tietysti tällä hakenut. Itsestä on tullut jotenkin eläintarhavastainen viime vuosina ja esimerkiksi Korkeasaaressa on vaikeampi bongata joitain eläimiä kuin safarilla.

  Jääkarhun näkeminen luonnossa olisi sitä vastoin elämys :-) Olitkos sellaisen nähnyt Huippuvuorilla vai muistelenko väärin?

 3. says: Pirkko

  Kiitos Rami! Ei osunut kohdalle meillä Huippuvuorillakaan. Parille ystävälle kyllä :-(

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *