Vuoden suosituimmat

Useimpina kuukausina olemme julkaisseet listan kuukauden suosituimmista jutuista, mutta otetaan tällä kertaa lista koko vuoden suosituimmista, eli näitä olette Meriharakka-blogista tänä vuonna lukeneet:

Kolmanneksi suosituimmasta jutusta,  Galapagos omatoimisesti, emme voi ottaa kunniaa, sillä se on Lassen ystävän Ilkan käsialaa – joten Ilkalle vielä kerran kiitos!

Segwayllä Helsingissä
Segwayllä Helsingissä

Matkavuoteemme mahtui Suomea, Eurooppaa, Afrikkaa, Pohjois-Amerikkaa ja nyt viimeksi Intian valtamerta, mutta voiton veivät siis Suomi ja Norja!

Nopeana matkavinkkinä ensi kesää ajatellen: jos Lofootit kiinnostaa, niin tee majoitusvaraukset ajoissa, toukokuussa voi olla jo haasteita kivojen majoitusten löytämisessä.

Oma suosikkimme vuodelta 2016 olivat Prince Edward Island lukuisine majakoineen ja Lofootit huikeine maisemineen.

Orava SeurasaaressaValokettu

Suosituimmat -juttujen kuvitukseksi olen useimmiten valinnut suosituimmat Instagram -kuvamme noin viimeksi kuluneen kuukauden ajalta, mutta näin vuoden lopuksi valitsenkin tällä kertaa neljä Instagramissa julkaisemaamme kuvaa, joista itse olen erityisesti pitänyt – riippumatta siitä pitivätkö Instagram -seuraajamme niistä tai ei!

Oravakuva pomppasi valintoihini ehkä myös siksi, että kävimme eilen illalla kuuntelemassa Rajalassa Konsta Punkkaa, jonka tittelinä hänen lähes miljoonan seuraajan Instagram-tilillä onkin Squirrel Whisperer, oravakuiskaaja. Konstan luentoa voi ainakin jonkin aikaa katsoa vielä näin jälkikäteenkin netistä.

Ketutkin toki kuuluvat Konsta Punkan repertuaariin, mutta tuo uusin jouluvalohankintamme, valokettu, päätyi kyllä kuvavalintoihini ihan omilla ansioillaan!

Otsikkokuvan kylttikuva on napattu Ahvenanmaalta Kvarnbo Gästhemin pihapiiristä, kesäinen perhonen ihan omalta pihaltamme.

Samalla saadaan hiukan vaihtelua näihin suosituimpiin Instagram -kuviin, sillä kärjessä ovat aina samat merelliset auringonlasku- ja nousukuvat, nämä kolme kärjessä kaikki yli 500 tykkäyksellä ja lukuisilla kommenteilla.

Suosituimmat

Jos et vielä ole löytänyt Meriharakkaa sosiaalisen median kanavissa, niin käy tykkäämässä Meriharakan Facebook-sivusta  – kuten jo 935 muutakin seuraajaamme, niin saat juttumme ja muutakin matkailuaiheista materiaalia suoraan uutisvirtaasi.
Voit myös seurata kuviamme ja kommenttejamme  Instagramissa (@Meriharakka) – kuten tätä kirjoitettaessa 8134 muutakin tai  Twitterissä (@Meriharakka1), jossa Sinulla tällä hetkellä olisi 2138 kaltaistasi.

 

 

Tags from the story
Join the Conversation

22 Comments

 1. En yhtään ihmettele näitä kärkisijoja pitäviä postauksia tänä vuonna – muistan melkein kaikki postaukset ja jokainen on kyllä mahtava! :) Eli hyviä tietopaketteja olet tänäkin vuonna kerännyt meille matkakuumeilijoille.

  .. Ja auringonlaskukuvat ovat aina mahtavia! :)

 2. says: Ansku BCN

  Samaa mieltä kuin Miraorvokki: syystäkin ovat suosituimpia, sekä postaukset että myös kuvat! Ja oravakuva on suloinen, oliko kesy orava kuin noin lähelle päästi?

 3. says: Stacy

  Saarissa on vetoa, vai oletko seikkaillut koko vuoden pelkästään saarilla. No, mehän tiedämme, ettet ole. Silti on jännä, että kaikki saarijutut kiipivät suosituimpien listoille, ei toki syyttä. Tai no ei kaikki, jostain syystä St. Pierre & Miquelon ei ole listalla. Minusta Kanada-jutut olivat mielenkiintoisia, etenkin kuuluisa Titanicin kansituoli.
  Ahvenanmaasta on vaikea olla pitämättä ja paljon on menettänyt, jos ei ole siellä käynyt.

  1. Kiitos Stacy! Pidämme kyllä saarista, mutta kuten muistit, olemme me muuallakin vuoden mittaan käyneet. St. Pierre & Miquelonille ei taida Suomesta kuitenkaan noin kukaan koskaan olla menossa, niin se tietysti kiinnostaa vähemmän.

 4. says: Sateenmuru

  Ah, hienot blogipostausten kokoelmat ja sitä myötä myös matkavuosi! Itselleni jäi teidän matkoista mieleen tältä vuodelta erityisesti Prince Edward Island. Lofootit on kyllä komea ja kiinnostava kohde – toivottavasti ensi vuonna pääsisin sinne! ^_^

 5. Näitä vuoden suosituimmat -koosteita on kiva lukea, sillä lukijankin näkökulmasta on mielenkiintoista tietää, mitä muut ovat blogistanne lukeneet :) Tajusin tätä lukiessani, että oma blogini täyttää parin päivän päästä kaksi vuotta, joten jonkinlainen koostepostaus voisi olla minullakin paikallaan…
  En ihmettele noiden tykätyimpien Instagram-kuvien suosiota lainkaan. Upeita!!

 6. says: Sari

  Melkeinpä kaikki nuo suosikkijuttusi on tullut luettua! Nuo instagram kuvat ovat hienoja. Aikamoinen määrä teillä tykkääjiä insassa. Kuinka monta vuotta instassa olet ollut?

 7. says: Lotta | Watia.fi

  Olen omistakin kirjoituksistani huomannut, että Lofootit kiinnostaa. Se on kyllä niin hieno kohde, että onneksi sitä tuntuu moni googlettelevan. Lähtisin mielelläni uudelleen.

  1. Kiitos Lotta! Lähikohteet, kuten Lofootit, kiinnostavat tietysti useampia kuin vaikka tuo St. Pierre, jonka Stacy tuossa yllä muisti, kaunis saarikohde sekin, mutta paljon kauempana.

 8. Ihana tuo oravakuva!:) Itsekkin muistan lähes jokaisen noista postauksista, enkä ihmettele että ovat suosituimpia!:) Kiva idea muutenki tämä postaus. Saako tehä samantyyppisen?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Noora! Siitä vaan, en usko, että erilaisilla vuosiyhteenvedoilla voi olla copyrightia :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Emma! Selvähän se on, että jos käymme paikassa, jota lisäksemme noin kukaan muu ei edes kuvittele matkakohteekseen (kuten St. Pierre & Miquelon), niin ei se innosta niin montaa lukijaa kuin kohde, jonne monet menevät ja vielä useammat haaveilevat menevänsä (kuten Lofootit).

  1. says: Pirkko

   Kiitos Meri! Kotimaa on lähellä ja monen saavutettavissa, joten tietenkin se on aiheena kiinnostava, kuten myös Tallinna, joka ei kuitenkaan ole ollut ”meidän kohteemme” vuosiin.

 9. Kauniita nuo auringonlasku ja -nousukuvat! Tuntuu, että itselläkin ne aina ovat tykätyimpien joukossa. Siihen näkyyn ei varmaan ihminen pääse kyllästymään. Pitäisi varmaan itsekin tehdä vastaavanlainen yhteenveto vuoden blogipostauksista.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! Odotan mielenkiinnolla jos vaikka Sinäkin innostut tekemään samanlaisen.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *