Urheilullinen Hotel Sveitsi

Hotel Sveitsi feature

Kaupallinen yhteistyö Hotel Sveitsi

Olisimme tietysti voineet ajaa Savonlinnasta suoraan Espooseenkin, mutta mikäs kiire meillä oli. Joskus on hyvä pysähtyä myös lähellä, mennen tai tullen. Pienen Kaakkois-Suomen kierroksemme viimeinen etappi oli Hotel Sveitsi Hyvinkäällä. Muistan kokoushotellin kokousten ja konferenssien luvatulta vuosikymmeniltä 80- ja 90-luvuilla, mutta sijaintia lukuunottamatta Sveitsi ei ole entisensä. Täältä ei löydy enää mitään tummaa tai tunkkaista vaan tilat ovat raikkaita ja valoisia. Hotelli on metsän keskellä ja metsä on tuotu myös sisälle: oravat juoksevat Tila-ravintolan seinän tapeteissa tavoitellen pöydillä olevia isompia ja pienempiä käpyjä.

Hotel Sveitsi

Hotel Sveitsi orava ja käpy
Luontoa myös ravintolan tapetissa

Ympäröivä metsä houkuttelee luokseen lukuisilla ulkoilureiteillä ja seikkailuhenkisemmät voivat nousta korkeuksiin SeikkailuSveitsin toimintaradoilla. Lenkin jälkeen tai sen sijaan voi pulahtaa uimaan Sveitsin uimalaan. Kesäisin käytössä on maauimala, jossa altaan pituus on ihanat 50 metriä! Uimala, niin sisällä kuin ulkona on hotellivieraiden käytössä ja se on välittömästi hotellin yhteydessä.

Sveitsin uimala Sveitsin uimala

Hotel Sveitsi
Lähimetsiin – tai miksei Hyvinkääseenkin – voi tutustua myös pyörällä

Ravintola Tila

Henkilökohtaisesti päädyimme kuitenkin pitkän ajopäivän jälkeen alkavan kesäsateen hätisteleminä tutustumaan saapumisiltanamme näihin mahdollisuuksiin enemmän turistina kuin aktiivisina reippailijoina.

Ravintola Tilan illallista emme tyytyneet vain katsomaan!
Juvalla ”lounaaksi” nautitun iltapäiväteen jälkeen valitsimme vähän kevyemmän illallisen: Sveitsin caesar-salaatin paahdetulla vuohenjuustolla ja mansikoilla ja hiilillä paahdettua lohta mm. parsalla ja uusilla perunoilla. Ruokamieltymyksemme ovat hiukan erilaisia, esimerkiksi vuohenjuusto ja mansikat eivät ole Lassen suosikkeja ja toisaalta Pirkko syö harvemmin kalaa, joten ravintolaillalliset tarjoavat loistavan tilaisuuden kummankin valita lempiruokiaan.
Jälkiruuaksi nautitut Rikkaimmat ritarit vaniljamoussella ja mansikka-hillolla kelpasivat kuitenkin molemmille. Hienoa, että nykyisin yhä useammissa ravintoloissa jälkiruoka-annokset ovat pieniä ja kauniita: vähän makeaa ja silmänruokaa aterian päätteeksi, mutta vain sen verran, että annos mahtuu hyvin vatsaan pääruuan jäljiltä jääneisiin pieniin koloihin!

Ravintola Tila
Ravintola Tila Ravintola Tila Ravintola Tila

Tietokonetyöskentelyä urheilun sijaan

Sateen edelleen ropistessa huoneemme ikkunaan asetuimme taloksi. ”Urheiluhotelli” taipuu myös tietokonetyöskentelyyn. Kuten meitä ja matkojamme säännöllisemmin seuraavat tietävätkin, tapaamme lähes aina päivän päätteeksi pyrkiä siirtämään päivän mittaan otetut kuvat talteen tietokoneelle ja käymään niitä samalla vähän läpi ja julkaisemaankin muutaman. Etenkin vähän Hyvinkäätä eksoottisemmissa paikoissa varmistamme näin, että jos kamera tai puhelin häviäisi tavalla tai toisella, niin menettäisimme vaan meneillään olevan päivän kuvat.
Suomessa hotelleissa sentään useimmiten on työpöytä, riittävästi pistokkeita ja illan pimeneviä tunteja ajatellen työskentelyvalo: näin Hyvinkäälläkin.

Hotel Sveitsi työtila

Muutenkin hotellihuoneesta löytyi kaikki tarpeellinen ja erityisesti kylpyhuoneessa tuli huoneessakin mieleen tuo ensimmäiseksi hotelliin saavuttuamme mieleeni tullut adjektiivi: raikas. Tyylikkään harmaat pyyhkeet tuntuivat myös jotenkin kotoisilta perusvalkoisten vaihtoehtona.

Hotel Sveitsi Hotel SveitsiHotel Sveitsi

Myös teenjuojille!

Hotel Sveitsin aamiaisella huomioni kiinnittyi etenkin irtoteepurkkeihin ja teesuodattimiin. Lusikallinen teetä pussiin ja yhtä helposti kuin teollisia teepusseja käyttäen saat kupillisen oikeasti tuoretta ja maittavaa teetä. Aamiaispöydästä löytyy myös samovaari, josta saa valmiiksi haudutettua vahvaa teetä tai vaihtoehtoisesti kuumaa vettä. Hotel Sveitsin keittiössä joku selvästikin ymmärtää teetä!
Toki aamiaiselta löytyi kaikki muukin mitä hotelliaamiaiselta tapaan toivoa, mutta parhaiten huomaan aina ne asiat, joihin juuri tämä hotelli on panostanut. Kuten täällä tee ja oma müsli.

Hotel Sveitsi aamiainen Hotel Sveitsi aamiainen

Hotel Sveitsi aamiainen
Jogurtit olivat tarjolla iloisen persoonallisesti!

Metsässä kävellen tai seikkaillen

Aamuun mennessä sade oli sentään jo tauonnut ja aamiaisen jälkeen kiersimme sentään hiukan Sveitsinpuiston ulkoilureittejä, joista olimme saaneet kartan hotelliin saapuessamme. Etenemisvauhtimme parin kilometrin mittaisella Lukkojen kierroksella tosin hidastui heti alkuunsa kun päädyimme uteliaina seuraamaan SeikkailuSveitsin radoille lähdössä olevia ryhmiä.

Sveitsinpuisto Sveitsinpuisto Sveitsinpuisto

Lakkiaisviikonloppuna hotellissa tuntui olevan paljon lapsia ja nuoria. Etelä-Suomen monipuolisimmaksi mainittu lomakeskus taitaakin tarjota lähes jokaiselle jotakin, etenkin kun ulkoilun ja uimisen lisäksi alueella on myös sisäliikuntatiloja, sisäaktiviteettipuisto ja Way Out -pakohuonekin. Tai jos paikallaan istuminen sittenkin viehättää enemmän, niin elokuvateatterikin.

Yksi Suomen parhaita hotelleja – oikeasti!

Tätä juttua vielä kirjoittaessani julkaistaan uutinen siitä, että Hotel Sveitsi on voittanut World Travel Awards -tapahtumassa Finland’s Leading Resort -kategorian: hotelli tuntui heti sinne saavuttuamme hyvältä valinnalta emmekä siis selvästikään ole yksin ajatustemme kanssa!

Muita kilpailussa menestyneitä suomalaisia hotelleja ovat mm. Boutique-sarjan voittaja Hotel Katajanokka, jossa yövyimme pääsiäisenä, ja yleisen sarjan voittaja Naantali Spa -hotelli, jossa kävimme viimeksi pari vuotta sitten. Osaamme selvästikin valita voittajia.

Hotel Sveitsi

Tags from the story
,
Join the Conversation

8 Comments

 1. says: Cami

  Me käytiin myös Hotel Sveitsissä vähän aika sitten perheen kanssa ja kyllä tykättiin! :) Juuri sopiva lähilomakohde taaperon kanssa matkaavalle. Kaikki tarpeellinen lähellä ja Hotel Sveitsi oli erittäin viihtyisä!

 2. says: mari

  Tuo pitäisi kyllä muistaa. Jotenkin mielikuva kun on myös itsellä sieltä 1990-luvun seminaareista – joka ei ole houkutteleva mielikuva.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mari! Totta, vanhat mielikuvat pysyvät joskus sitkeässä ja niitä olisikin hyvä välillä kyseenalaistaa/päivittää.

 3. says: Martina

  Hotel Sveitsi on myös minun lempparini. Kuten ovat nuo muutkin postauksen lopussa luetellut voittajat. :) Me kävimme testaamassa myös SeikkailuSveitsin ja se oli korkeanpaikankammoiselle melkoinen kokemus. Jännitin sitä tosi paljon ja jälkeenpäin olo oli ihan mahtava kun pelosta huolimatta uskalsi. Ensi kerralla haluaisin kokeilla pakohuonepeliä ja kauniilla säällä olisi kiva pulahtaa ulkoaltaaseen. Hotel Sveitsi sijaitsee onneksi niin lähellä, että sinne tulee varmasti mentyä vielä uudestaankin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Martina! Ennen käyntiämme Hotel Sveitsissä en oikein osannut kuvitellakaan päätyväni sinne vapaa-ajan reissulla, mutta nyt saatan jo kuvitellakin! Ehken kuitenkaan SeikkailuSveitsiin enkä pakohuoneeseen, mutta ulkoilu ja uiminen olisivat ihan kelvollisia vaihtoehtoja.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *