Hotel Matts – yhdelle, kahdelle tai klaanille

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Matts ja Ravintola Freja

Vietämme ison osan kesistämme Espoon rannoilla – myös silloin, kun korona ei vielä rajoittanut matkailua mitenkään. Rantaraitti tarjoaa merellisiä ulkoilureittejä, sen varrella olevat rantaravintolat houkuttelevat terasseilleen, uimarannoilta voi pulahtaa mereen ja saaristoveneet vievät veneettömänkin merelle. Meidän tukikohtamme tähän kaikkeen sijaitsee Iirislahdessa, mutta jos haluat päästä osaksi tätä kaikkea Hotel Matts tarjoaa melkein yhtä hyvän vaihtoehdon. Tai jos ollaan ihan tarkkoja, kesähelteillä vielä vähän paremmankin, sillä uudessa hotellissa on tietysti toimiva ilmastointi toisin kuin vähän vanhemmassa paritalossa.

Omalle staycationillemme puitteet löytyivät Hotel Mattsin saunallisesta sviitistä, mutta perushuoneetkin ovat tilavia ja jos teitä on enemmän, niin hotellin huoneistoista löytyy jopa neljän makuuhuoneen vaihtoehtoja. Juttelimme hetken eri vaihtoehdoista henkilökunnan kanssa ja he kertoivat, että etenkin perheet ovat nopeasti löytäneet uuden hotellin huoneistot: täällä on tilaa ja ihan metroaseman vieressä olevasta hotellista singahtaa helposti eri puolille pääkaupunkiseutua. Autolla saapuvat saavat auton parkkiin, ja sähköauton vaikka lataukseen, hotellin paikoitustaloon, jonne opasteet ohjaavat Ison Omenan paikoitustiloista. Me teimme kesäisen hotellimatkan tällä kertaa pyörillä, joille niillekin löytyi oma paikkansa rakennuksen lukollisesta ulkoiluvälinevarastosta.

Hotel Matts
Hotel Matts ulkovarasto

Hotel Matts
Hotel Mattsin pääovi on heti tästä oikealle, seuraava ovi!

Ravintola Freja

Vaikka kesän staycationin ensimmäinen innoittaja olisikin ilmastoitu huone niin toki samalla kannattaa tehdä arjesta juhlaa myös hyvällä illallisella. Rantaraitin ja Ison Omenan kauppakeskuksen lähellä asuvalta ei ravintolavaihtoehtoja puutu, mutta Hotel Mattsin alakerrassa sijaitseva ravintola Freja oli meillekin uusi tuttavuus. Näin kesällä Frejan lounas on vielä tauolla, mutta a la carte -ruokaa tarjoillaan jo klo 13 alkaen.

Nautimme Frejassa kolmen ruokalajin illallisen, ajatuksena, että kun kerran matkalle, pienellekin, tänä kesänä lähdetään, niin siitä otetaan sitten kaikki irti. Kesämenun vaihtoehdot kuohkea maa-artisokkakeitto ja kesärisotto osoittautuivat erinomaisiksi eikä kotimainen taimenkaan tuottanut pettymystä. Tarjoilijan vinkki siitä, että tämän taimenen nahkakin kannattaa nauttia osui naulan kantaan sekin. Pavlovan marenki oli ehkä aavistuksen hankalasti suupaloiksi paloiteltavissa, mutta suklaamousseeseen, vadelmiin ja sen päällä oleviin pieniin marenginpaloihin pitää palata vielä ennenkuin Frejan menu vaihtuu!

Fine diningille Freja ympäristönä oli mielestämme kertaluokkaa miellyttävämpi kuin monet ostoskeskuksen vähän pimeän käytävän varrella sijaitsevat ravintolat. Varsinaisia näköaloja ei Frejastakaan ole, mutta kyllä näkymät ulos ovat kuitenkin parempia kuin näkymät ostoskeskuksen käytävillä kulkeviin shoppailijoihin.

Nälkäisinä senioreina nautimme illallisemme jo alkuillasta, vähän omassa rauhassamme. Myöhemmin illasta ravintola näyttikin melkein täyttyvän, joten hyvä niin.

Ravintola Freja Ravintola Freja Ravintola FrejaRavintola FrejaRavintola Freja

Yö sviitissä

Tuhansia hotellihuoneita kuluttaneina tapaamme innostua hotellihuoneissa toimivista perusasioista – ja harmistua tyhmistä ratkaisuista, joita esimerkiksi satojen erilaisten suihkun hana -viritysten myötä on todella paljon. Hotel Mattsissa yksityiskohdat olivat kohdallaan. Kahden hengen leveässä sänky oli kahden hengen sänky, ei kaksi sänkyä vierekkäin asetettuna. Pistorasiat olivat sopivilla paikoilla niin sängyn ympärillä kuin työpöydän vieressä. Valaistuksen salat selvisivät ilman sen suurempaa opiskelua. Pieneen jääkaappiin sai juomat kylmään – tai pienestä jääkaapista saattoi halutessaan ostaa juomansa – ja vedenkeitinratkaisu oli sekin selkeä ja toimiva.

Saunaa emme hellepäivänä kokeilleet, mutta vähän koleampana syyspäivänä ehkä myrskyisältä rantaraitilta kotiuduttuamme se olisi voinut olla juuri sopiva piste iin päälle. Hotellin ylimmän kerroksen saunoista pääsisi toisaalta vilvoittelemaan terassille, joten saattaisimme kyllä päätyä siihenkin vaihtoehtoon.

Hotel Matts sviitti

Hotel Matts sviitti
Pidän neutraaleista huoneista, joissa on helppo erottaa lähtiessä omat tavaransa hotellin tarjoamasta ”taustasta”
Hotel Matts sauna
Saunan terassi hotellin katolla

Hotel Matts hedelmävati Hotel Matts

Hotelliaamiainen

Hyvin nukutun yön jälkeen staycationimme jatkui, tietysti, hotelliaamiaisella. Näidenkin osalta arvostamme erityisesti sitä, että perusasiat ovat kunnossa: jogurtin kanssa marjoja ja mysliä tai granolaa ja croissantteja, tietysti! Munia, pekonia, prinssinakkeja ja perunalettujakin olisi ollut tarjolla – ja puuroa – mutta kolmen ruokalajin illallisen ja huoneessa nautitun hedelmälautasen (ja suklaakulhon) jälkeen aamiaislautasillemme ei sittenkään päätynyt kovin paljoa.

Näin korona-aikaan Ravintola Frejan tilassa tarjoiltu aamiainen sai plussaa myös tilojen väljyydestä. Buffet-aamiainen oli sijoitettu pitkälle tiskille siten, että ruuhkia ei päässyt syntymään ja ruokaa noutaessaan ihmiset pitivät kiitettävästi maskeja. Aamiaisen olisi myös voinut nauttia hotellin sisäpihalla, joka onkin varsinainen helmi hotellin sijaintia ajatellen. Useimmat Matinkylän ostoskeskuksessa käyneet ovat ehkä kiertäneet Hotel Mattsin rakennuksen, etenkin kun se juuri nyt yhden rampin remontin takia on pakollista. Sisäpiha ei kuitenkaan avaudu valkoisen hotellirakennuksen ulkopuolelle, sen kokeakseen on astuttava sisään hotelliin tai ravintolaan ja – wau!

Hotel Matts sisäpiha
Freja aamiainen
Hotel Matts aamiainen

Nokkalan majakka

Jos viivyt hotellissa useamman päivän tai haluat muuten vaan jatkaa Espoo-retkeäsi, niin seuraavaksi voitkin suunnata parin kilometrin päähän rannalle. Suoraan hotellista etelään sijaitsevalla Matinkylän uimarannan reunalla on Espoon rantakahviloiden helmi, Nokkalan Majakka, jossa tapaamme käydä lähes kuukausittain – jos ei muuten, niin noutamassa Take-a-way -ruokaa kotimatkalla kuntosaliltamme, Forever Matinkylästä. Nokkalan majakan vieressä on myös saaristovenelaituri, josta pääsee päiväretkelle Iso Vasikkasaareen tai kauemmaskin Espoon saaristoon: Stora Herrölle, Rövarenille tai aina Gåsgrundiin asti. Yhdellä vaihdolla (Suomenojalla) myös Pentalan saarelle, jossa on mm. saaristomuseo ja saaren keskellä järvikin. Isossa Vasikkasaaressa ja Pentalassa on myös saaristoravintolat ja -kahvilat.

Nokkalan majakka Nokkalan majakka

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

  1. Espoo onkin sellainen paikka, että en taida olla ikinä lähtenyt sinne erikseen kaupunkiin tutustumaan. Kavereiden luona olen käynyt ja usein työmatkalla. Mutta nuo Espoon saaristossa olevat paikat kuulostavat mieluisilta kohteilta. Ehkäpä ensi vuonna tulee vierailtua jossain niissä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.