NH Collection Copenhagen – kotimme Kööpenhaminassa

nhcollection-feature

Kaupallinen yhteistyö: NH Collection Copenhagen

Kirjoitin jo jutussamme Gunnar Garfors @ Café Globen, että joulukuiseen pikaisella aikataululla päätettyyn Kööpenhaminan matkaamme oli ainakin kolme syytä. Gunnar Garfors oli yksi niistä, toinen oli tutustuminen yhteen Kööpenhaminan uusimmista hotelleista, NH Collection Copenhageniin ja kolmas kaupungin joulumarkkinat, erityisesti tietysti Tivoli.

Parilla edellisellä Kööpenhaminan reissullamme olimme asuneet jo tutuksi tulleessa hotellissa lähellä Nyhavnia, mutta viimeksi siellä käydessämme petyimme hieman siihen, että perushuoneessa ei ollutkaan ilmastointia, kuten superior-huoneessa, jollaisen olimme sitä edellisellä kerrallä sattuneet valitsemaan ja kesällä pienessä huoneessa ilma ja tila tuntui loppuvan kesken, joten uusi hotellituttavuus oli enemmän kuin tervetullut. Kööpenhaminassa kävijöillä lienee vähän erilaisia mieltymyksiä hotellin sijainnin suhteen, toiset pitävät Nyhavnista toiset rautatieasemasta, mutta itse olen aina, jo kaupunkiin suuntautuneiden työmatkojen aikaan, pitänyt enemmän Nyhavnista.

NH Copenhagenin sijainti Christianshavnin puolella, ihan Knippelsbron kupeessa, osuu vähän tuohon välimaastoon, kumpikin kohde on kävelyetäisyydellä. Nyhavniin matkaa kertyy kilometrin verran, rautatieasemalle tai Tivoliin pari kilometriä. Jos olisi ollut kesä, olisimme varmasti tälläkin kertaa vuokranneet hotellista pyörät, mutta nollan pinnassa oleva lämpötila ja kevyt kerros räntääkin joinakin päivinä ei ihan houkutellut pyörän selkään. Julkista liikennettä ajatellen hotellin sijainti oli mitä parhain: lentokentältä metro tuo Christianshavnin asemalla hetkessä (15 minuuttia), Kongens Nytorv on yhden aseman päässä ja rautatieasemalle, Tivoliin tai vaikka Café Globeniin pääsee bussilla 2A hotellin edessä olevalta pysäkiltä.

Christianshavn metro
Paikallinen THL muistutteli vielä tämän verran koronasta (ja influenssasta), mutta mitään rajoituksia ei enää ollut missään
Kööpenhamina metro
Lentokentältä hotellihuoneen peilin eteen

NH Collection Copenhagen

Modernismin ajan arkkitehtuuria

Itse rakennus ei ehkä ensimmäiseksi herätä tunteita sympaattisesta hotellista, mutta rakennuksella onkin ollut jo monta elämää ennen nykyistä. Alunperin se rakennettiin 1950-luvulla Burmeister & Wainin, tanskalaisen telakkayhtiön pääkonttoriksi. Laivanrakennustelakan menneisyys näkyy edelleen rakennuksessa, esimerkiksi sisäänkäynnin isossa Anna Bakin taideteoksessa. Joitakin vuosia sitten asuimme Belfastissa Titanic-hotellissa, joka oli aikoinaan Harland & Wolffin, Titanicin toteuttaneen telakan toimisto. NC Collection Copenhagen hotellissa on siis samanlaista historian havinaa.
Suomalaisia kiinnostaisi ehkä, että ennen rakennuksen muuntumista hotelliksi se oli Nordean pääkonttori Tanskassa (katso kuva Nordea-ajalta tästä). Ehkä tämän menneisyytensä takia hotellin pitkällä seinällä on juuri Nordean pankkiautomaatti. Siinä missä Helsingissä juuri äskettäin uutisoitiin kokonaisen talon purkamisesta ja uudelleen rakentamisesta Mannerheimintien varrella kaupungin keskustassa, niin Tanskassa rakentamisen vastuullisuus on myös vanhojen rakennusten uusiokäyttöä. Toki juuri tämä rakennus taisi jo olla suojeltukin, eli siksikään sen purkaminen ei olisi tullut kyseeseen. Tuon ajan modernismi on ollut puhtaita muotoja, suoria linjoja ja tasakattoja.

Hotellin sijainti sillan pielessä tarkoittaa tietysti myös sitä, että se sijaitsee veden äärellä. Merinäkymistä saa aina, ainakin meidän hotellipisteytyksissämme, plussaa! Huoneestamme olikin kiva näkymä niin Knippelsbron sillalle kuin juuri Knippelsbron laiturillekin. Joulukuun aamuina tai iltoina oli kiva katsella ajoittain laiturissa poikkeavia lauttoja – kesäisempänä ajankohtana olisimme luultavasti kehittäneet asiaa lautalle, vaikka tehneet sillä matkan tervehtimään taas kerran Pientä merenneitoa. Lautta on osa julkista liikennettä, eli päivälipulla olisi saanut nousta kyytiin.

NH Collection Copenhagen
Hotelli sillan kupeessa ja näkymä hotellista sillalle

NH Collection Copenhagen
NH Collection Copenhagen NH Collection Copenhagen

Merinäkymiä ja hyvää ruokaa

Vietimme tällä kertaa Kööpenhaminassa kolme yötä ja etenkin talvikaudella hotellihuoneessa tulee joskus viivähdettyäkin, joten oli mukavaa, että huone oli selvästi postimerkkiä suurempi (26 neliötä) ja jo mainitun näköalan lisäksi kaikki perusjutut kuten hyvä sänky, valikoima tyynyjä, jääkaappi, vedenkeitin ja Nespresso-keitin, taulutelevisiot ja ilmainen wifi olivat kohdallaan. Kylpyhuoneessa oli tilava sadesuihkulla varustettu suihku ja kosmetiikka isoissa täyttöpulloissa. Hotellin sivuilta olisi tarvitessaan voinut tilata muita mahdollisesti unohtuneita juttuja, kuten vaikka hammasharjan ilmaiseksi, mutta vastuulliseen tyyliin kaikkia näitä vain mahdollisesti tarvittavia pieniä juttua ei ole enää ripoteltu jokaiseen huoneeseen varmuuden vuoksi.

Buffet-aamiaisella vaihtoehtoja riitti, yhteen aamuun niitä on luultavasti liiankin paljon, mutta kolmeen aamiaiseen vaihtelukin oli jo kiva juttu ja tarjonta riitti siihenkin. Yhtenä aamuna vaikka ”pääruokana” vaikka munakasta, toisena jogurttia lisukkeilla ja kolmantena erilaisia hedelmiä. Kaikki tietysti täydennettynä tanskalaisilla viinereillä, Kuohuviiniäkin oli tarjolla, jos mehuvalikoima ei olisi riittävästi innostanut :-) Kahvin, myös erikoiskahvit, ja teen sai hakea itse erillisistä kahvi/teepisteistä. Ylimääräisenä ohjelmanumerona pöytiin tarjoiltiin ainakin muutamina aamuina inkiväärishottejakin, mutta ne osoittautuivat sen verran tujuiksi, että jätimme kokeilemisen yhteen kertaan.

Hotellin ravintolaa päädyimme muusta ohjelmastamme johtuen kokeilemaan vain yhden lounaan verran. Kurpitsakeitto lämmitti kivasti vähän viluisan Christianian joulumarkkinoille suuntautuneen retken jälkeen ja sen kanssa tarjottu tuore leipä oli taivaallisen hyvää. Valitettavasti sitä oli vain yksi (iso) viipale – no, ehkä, jos kantti olisi kestänyt, sitä olisi saanut pyytämällä toisenkin. Mutta saattoihan asian paikata tilaamalla jälkiruokaa!

Halutessasi tutustua hotellin kaikkiin palveluihin tästä.

NH Collection Copenhagen NH Collection Copenhagen NH Collection Copenhagen

NH Collection Copenhagen
Vedenkeitin, Nespresso-kone ja kaappiin piilotettu jääkaappi

NH Collection Copenhagen NH Collection Copenhagen aamiainen NH Collection Copenhagen aamiainen Lounas

Lounas jälkiruoka
Tanskalaisittain: Æbletrifli med toffee, sprød florentine og vaniljecreme

Jouluinen hotelli jouluisessa kaupungissa

Mutta ehkä kaikkein ihaninta joulukuun alkuun sijoittuneella vierailullamme oli hotellin jouluinen ilme. Kahden aikuisen kotona, joka ei joulunakaan muodostu minkään sukujoulun keskipisteeksi, panostamme kotona jouluun lähinnä jouluvalojen ja muutaman joulukukan verran. Niinpä olikin joka kerta yhtä mukavaa saapua hotellin aulaan ja ohittaa hotellin jouluiset oleskelualueet – tai viivähtää hetki niissä. Jopa pieniä jouluherkkuja oli koko ajan saatavilla, pieniä joulupukkeja, isoja polkagris-tankoja, pipareita tai omenia. Tunnustan, pari polkagris-tankoa päätyi meille kotiinkin.

NH Collection Copenhagen
Hotellijoulua HotellijouluaHotellin joulua

Joulu olikin kolmas teemamme Kööpenhaminassa. Kiersimme kaupungin joulutoreja Kongens Nytorvilla, maistelimme glögejä Nytorvin rannoilla, poikkesimme Strøgetilta Helligaandskirkenin (Pyhän hengen kirkon) sisäpihalla ja väistelimme Højbro Pladsin joulutorilla toisiaan jouluisissa maisemissa kuvaaviaan turisteja. Näiden lisäksi panostimme erityisesti jo etukäteen parhaimmaksi arvioimaamme joulumarkkinaan, eli Tivoliin ja poikkesimme jopa Christianian joulumarkkinoilla, joskin siltä osin itse Christiania oli isompi elämys kuin paikalliset joulumarkkinat. Alla muutama maistiainen noista ”vähäpätöisimmistä” joulumarkkinoista, Tivoliin ja Christianiaan palaan vielä ihan erikseen. Bakkenin joulumarkkinoilla emme käyneet, sillä olimme kaupungissa viikolla, emme viikonloppuna, mutta jos haluat ”käväistä” sielläkin, niin suosittelen Travelloverblogin juttua Kööpenhaminan joulumarkkinoista.

Kongens Nytorv
Joulutunnelmaa Kongens Nytorvilla
Nyhavn
Nyhavnin joulua, mukana tietysti myös pyörät
Nyhavn
Se pakollinen Kööpenhamina kuva, tällä kertaa jouluisena
Stroget
Strøgetilla oli jouluakin kiinnostavampia asioita :-)
Stroget
Georg Jensenilläkin tapaamme poiketa aina kaupungissa käydessämme – ja joulun jälkiruuan syömme Georg Jensenin joululusikoilla
Jouluruusuja
Lumi peittää maan … tai ainakin jouluruusut
Tags from the story
,
Join the Conversation

9 Comments

    1. says: Pirkko

      Kiitos Melissa! Meri, tai edes kanava tai salmi, mikähän nyt oikea termi tässä tapauksessa olisi, tuo joka tapauksessa kivaa avaruutta.

  1. says: Daniel

    Vaikuttaa pohjoismaiseksi hotelliksi tasokkaalta. Aulan joulujutut ovat kyllä niin hyggeä kuin olla ja voi, mielelläni nappaisin ohi mennessäni omenan tai piparin, tai vaikka söisinkin sen tuolla aulassa joulutunnelmassa. Kävin kurkkaamassa kartalta sijainnin ja tuntuisi sekin aika kivalta, lähellä kaikkea mutta sen verran sivussa, että varmaan on rauhallista.

    Ehdottomasti pitkä miinus noille seinäkiinnitetyille litrashampoopulloille. Vastuullisuusjutut ja viherpesu ei minua muutenkaan innosta, mutta sen jälkeen kun luin, miten teinit huvittelevat virtsaamalla noihin pulloihin, en ole niitä käyttänyt ja toivoisin kovasti, että hotelli löytäisi muita säästökohteita kuin tuon.

    Hyvää joulua ja terveiset Tbilisistä!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Daniel! Hyi tuo juttu noista isoista shampoopulloista! Tuolla tosin ne olivat sen verran korkealla ja sen verran kiinni, pumppuja myöten, etten usko tuon jäynän onnistuvan. Useimmiten meillä kulkeekin kyllä mukana ainakin pienet tuubit omia shampoita ja etenkin hoitoaineita, niin saa ”omanlaisensa”.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mikko! Joskus vuosia (vuosikymmeniä) sitten rautatieaseman tienoo oli ehkä vähän nykyistä epämääräisempää ja siitä jäi viehtymyksemme Strogetin toiseen päähän. Mutta kyllähän tuolla kävellenkin hyvin liikkuu juurikin vaikka rautatieasemalta Nyhavniin tai takaisin ja kesällä pyörä on kyllä ihan ehdoton Kööpenhaminassa, lempikaupungissani, ainakin yhdessä niistä :-)

  2. Ihanasti laitettu joulutunnelma tuohon hotelliin, ja huone näyttää tosi viihtyisältä.

    Hyvälaatuinen kosmetiikka hotellihuoneessa on mukavaa extraa, ja itselleni on ihan sama, onko se pikkupulloissa vai suurissä täyttöpulloissa – kunhan siellä on sitä tavaraa mitä kuuluukin.? Nämä täyttöpullot olivat ihan kivan näköisiäkin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *