Malesiassa – muttei kertaakaan rannalla

IMG_0218Otsikoin yhteenvetojuttujamme Etelä-Koreasta, Laosista, Kambodzasta ja Vietnamista tyyliin Kaikki vaikka Vietnamista, vaikkemme tietenkään nähneet ja kokeneet kaikkea vierailemalla maassa muutamissa paikoissa muutamien päivien ajan – vaikka Olympian matkoilla paljon lyhyessa ajassa näkeekin! Malesian osalta en enää ”uskaltanut” käyttää samanlaista otsikointia – Kuala Lumpurissa meitä laiskotti sen verran, että kävimme oikeastaan vaan Petronas Towerseissa, muutamassa eläinpuistossa ja muutamassa ostoskeskuksessa ja vaikkakin vietimme useamman päivän Sabahissa, Borneon itäosassa, niin sekin oli vaan osa Borneotakin, mm. Kota Kinabaluun teimme vain välilaskun emmekä nousseet Kinabalu-vuorelle.

Kuala Lumpur Malesia

Kuala Lumpur on varmaan monelle suomalaiselle tuttu ja Malesian rantakohteet Langkawilla vielä useammalle, mutta esimerkiksi Langkawin alueella me emme siis käyneet lainkaan. Langkawia kehutaan hienoksi rantakohteeksi, mutta me emme matkoillamme juuri rannoilla oleile, joten ei tuntunut tärkeältä käydä siellä.
Jos juuri Langkawista olisit kiinnostunut, niin suomalaisissa matkablogeissa siitä ovat kirjoittaneetkin monetkin bloggaajat – tässä tulokset Kotona kaikkialla -blogin matkablogihaulla.

matkablogihaku

Vietnamin jälkeen Malesia tuntui erilaiselta – islamilaisuus näkyi elämässä vaikka Malesia onkin islamilaiseksi valtioksi hyvin suvaitsevainen. Pekonit poistuivat kuitenkin aamiaispöytien valikoimasta ja rukouskutsut muistuttivat islamilaisuudesta myös viidakossa Kinabatang -joella. Turistille Malesia on helppo maa, sillä entisen siirtomaaisännän kieli on edelleen maassa voimissaan.

Malesiasta kirjoitimme matkamme varrelta seuraavat jutut:

Malesian osuus marraskuisen Aasian kierroksemme kustannuksista koostuu Kuala Lumpurin muutamasta hotelliyöstä ja liikkumisesta Kuala Lumpurissa ja pakettina ostetusta Borneon ja Brunein osuudesta (josta taas Bruneita on vaikea erottaa kokonaisuudesta). Mutta jotain voi halutessaan yrittää kaivaa tästä kustannusyhteenvedosta.

Turtle Island Sabah Malaysia

Explore.my -sivuston *) kautta varaamaamme pakettiin olimme ihan tyytyväisiä – kaikki toimi tosi hyvin, vaikka etukäteen vähän hirvittikin maksaa koko paketti lentoineen, majoituksineen ja retkineen etukäteen: onkohan meitä kukaan sitten vastassa Sandakanin lentokentällä – mutta oppaamme Samuel oli meitä vastassa ja kaikki sujui juuri siten kun oli sovittu ja majoitukset olivat niin hyviä kun nyt pienellä ”autiolla” saarella Filippiinien rajalla tai viidakossa joen rannalla voi odottaa. Lähes ainoa asia, jota voisivat parantaa, on, että olisivat etukäteen voineet muistuttaa, että jos mahdollista viidakkoon kannattaa pakata vain pienempi laukku mukaan ja jättää pääosa matkatavaroista Sandakaniin: nyt meillä oli mukana toinen isoista matkalaukuistamme – onneksi olimme sentään Kuala Lumpurissa lajitelleet tavaramme sitä ajatellen, että toinen matkalaukku avataan vasta kotimatkan alkaessa. Hyvin isokin laukku kulki veneissäkin, mutta jos olisimme etukäteen ajatelleet asiaa enemmän olisimme selvinneet kolmesta yöstä paljon vähemmälläkin tavaramäärällä.

*) Linkki poistettu, sillä ainakaan tällä samalla nimellä käyttämäämme toimistoa ei enää 19.2.2018 löydy netistä.

sabah

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Juuso Hämäläinen

    Jos ei ole meressä ja viidakossa käynyt Malesiassa ollessa niin ei ole käynyt Malesiassa.

  2. says: Pirkko

    Kiitos kommentistasi Juuso! Viidakko tuli sentään ”hoidettua” Kinabatang -joella :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *