Huippuvuoret – mihin hintaan

Huippuvuoret

Huippuvuorten matkamme kustannukset: lentäen sinne ja takaisin, menomatka Norwegianilla Oslon kautta, paluumatka SASissa Tromsön ja Oslon kautta (kun Norwegianin aamulähtö 04:45 Longyearbyenistä ei oikein houkutellut) ja hotellitasoinen majoitus (Longyearbyenissä voi myös majoittua vaatimattomammin, aina teltasta alkaen, mutta halusimme hotellitasoisen majoituksen ja oman kylpyhuoneen/wc:n).

Lennot

657,28

Hotelli (Radisson Blu Polar, 4 yötä, aamiaisineen)

773,44

Retket (kiertoajelu ja laivaretki)

437,47

Museot (Svalbard-museo ja Ilmalaivamuseo)

32,90

Lentokenttäkuljetukset Longyearbyenissä

32,30

Lentokenttäpaikoitus (halvempi kuin taksi kentälle ja takaisin)

63,00

Matkamuistoja

18,72

Valuuttakulut (kurssi vs. keskikurssi + vaihtokulut)

23,10

Yhteensä 2 hengeltä

2 038,21

Matkamuistot - kulhossa itse kerättyjä hiiliä :-)
Matkamuistot – kulhossa itse kerättyjä hiiliä :-)

Risteilyllä olisi varmasti nähnyt Huippuvuorista enemmän, mutta arktista vähintään viikon risteilyä ei olisi tehnyt (lentoineen) n. 1 000 eurolla nuppi ja meille tämä oli ihan riittävä tutustuminen tähän pohjoiseen kohteeseen, kun kiinnostuksemme oli kuitenkin ehkä enemmän TCC-pisteen puolella kuin kaikessa siinä mitä Huippuvuoret voi tarjota, jos haluat kuvata luontoa, tehdä arktisen kanoottiretken tai vaeltaa luonnossa tai jäätiköillä. Meille riitti yötön yö ja yleiskäsitys saarista – ja Longyearbyenistä.

Sen myötä, että olen alkanut julkaista myös matkojen kustannuksia, tulee itsekin vertailtua eri matkoja toisiinsa ja tämän matkan osalta luonteva vertailukohta oli kesäkuussa tekemämme, sekin 4 vuorokauden, matka Pariisiin ja Normandiaan ja hyvin samanhintaisia nämä näyttivät olevan, Pariisi + Normandia 150 euroa halvempi.
Lennot Pariisiin näyttivät olleen hiukan halvempia kuin lennot Longyearbyeniin (jotka varasimme yli puoli vuotta aikaisemmin saadaksemme hyvät lentoajat ja parhaat hinnat – Pariisin lennot varasimme melko viime hetkellä).
Pariisissa halusimme hotellin tietystä paikasta ja haluamamme tasoinen hotelli siellä näytti olleen hiukan kalliimpikin vielä kuin Longyearbyenissä, vaikka yleisesti majoitusta Huippuvuorilla pidetään kalliina – voidaan siis todeta, että se on suurkaupunkien hinnoissa, vaikka kaupungissa onkin vain 2000 asukasta. Hotelleja voisi hyvinkin väittää tasoltaan suunnilleen samanlaisiksi, huone Pariisissa oli ”hienompi”, mutta Lillehammerin olympialaisista Longyearbyeniin siirretyn Radisson Blu Polar -hotellin yleiset tilat olivat ”hulppeampia”.

IMG_6417

Niin, ja ne TCC-pisteet, Huippuvuoret oli meille TCC-piste 134/139 (Pirkko/Lasse) – tarkemmin pisteistä kohdassa 100 maata. Tärkeämmäksi kuin yksittäinen TCC-piste kohteen bongausmielessä teki kuitenkin tavoitteemme käydä kaikilla Euroopan TCC-alueilla ja Huippuvuorten myötä meiltä puuttuvat enää Moldova ja Transnistria, jotka ovat suunnitelmissa lokakuulle.

Mutta toki, kuten usein ennenkin todettu, vaikka kimmokkeemme johonkin paikkaan lähtemiselle saattaakin olla sen bongaaminen, niin lähes aina kohteet onnistuvat sitten muutenkin innostamaan meidät. Huippuvuorilta palattuani olen innolla kertonut näkemästämme ja kokemastamme niin työpaikalla kuin naapureille: yöttömästä yöstä, helteettömästä heinäkuusta, jääkarhuista, jäätiköistä, Barentsburgista.

Lopuksi vielä yhteenvetona linkit jo matkalta kirjoittamiini juttuihin Huippuvuorilta:

Joitain hyödyllisiä faktoja on myös ehkä jo ennen matkaamme kirjoittamassani jutussa ja jutussa Vain käsimatkatavaroilla.

P.S. Ystävämme Merja kävi rohkeasti Huippuvuorilla tammikuussa. Lue Merjan matkakertomus täältä.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Timo Blomqvist

    Perhelomailijoille sellainen käytännön vinkki, että ruokakuluissa pystyy sniiduilemaan Longyearbyenissa majoittumalla keittomahdollisuudella varustettuun huoneeseen. Lasten kärttämät pienet välipalat valmistuvat päivän mittaan edullisemmin. Toimii varmaan muuallakin ja ainakin vuonna 2007 tuntui matkabudjettia säästyvän muuhun kivaan tällä tavalla.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.