4 kesäretkeä Suomessa

Matkakohteena Suomi

Tässä vaiheessa koronaelämää ei ehkä ihan vielä kannata ehkä tehdä konkreettisia suunnitelmia Euroopan unelmien toteuttamiseksi, kaukomatkoista puhumattakaan, niin toukokuun vaihtuessa kesäkuuksi Suomen kesää voi sentään jo suunnitella. Ja johan me yhden kesäreissun ehdimme toteuttaakin, päiväretken Hankoon, joskin kahvila- ja ravintolapalveluiden puuttuminen teki siitä kyllä vähän erilaisen kokemuksen!

Alkuvuodesta, jo matkamessuilla ja sen jälkeen, ehdimme viritellä parinkin tahon kanssa vähän blogiyhteistyökuvioita kesälle, mutta ne jäivät sitten maaliskuussa odottelemaan parempia aikoja. Nyt kuun vaihteessa matkailuala on selvästikin innoissaan jatkamassa kesäkuvioitaan ja sen tiimoilta meilläkin on nyt jo neljä kesäreissua siinä määrin sovittuna kuin korona-aikaan nyt mitään voi sopia. Mutta toivotaan parasta!

Kesäretki 1 – Mathildedal

Jos ainakin kaukomatkakohteemme valikoituvat edelleen usein maa- tai aluebongauslistojen perusteella, niin kotimaan juttuja löydän ainakin silloin tällöin myös seuraamistani matkablogeista. Kuten vaikka Petri’s Chocolaten Mathildedalissa. Suklaalle persona ihmisenä paikka päätyi Listalleni vasta viime kesänä – ja nyt olemme lähdössä sinne jo ensi viikolla! Vain yhdeksi yöksi, mutta kuitenkin – ja yö tietysti Petri’s Chocolaten Bed & Breakfastissa.

Helsingin Sanomien mukaan Mathildedal on Suomen hipsterein kylä – mitä se sitten tarkoittaakin. Mutta otetaan selvää. Teijon kansallispuiston saatamme skipatakin, luontopolkuja löytyy lähempääkin, mutta kahvilat, leipomot ja alpakat tuntuvat hyviltä vaihtoehdoilta.

Tädin ja tytön matkablogin juttu Mathildedalista toimikoon oppaanamme.

10 syytä matkustaa Mathildedaliin

Matkalla Mathildedaliin ajattelimme myös vihdoinkin poiketa katsomassa Paavolan tammen, josta kymmenet bloggaajat ovat varmasti jo kirjoittaneet juttunsa, mutta ehkä sekin kannattaa silti nähdä ihan itsekin.

Puolentoista kilometrin luontopolku yhden tammen takia kuullostaa vielä ihan kohtuulliselta.

Ulos luontoon: Paavolan tammi

Paluumatkalla tekisi mieli vielä käydä katsomassa miltä Häntälän notkot näyttävät. Tämä kohde päätyi Listalleni jo useampi vuosi sitten valokuvaaja Pekka Punkarin jonkun esityksen tiimoilta. Mutta toki siitäkin lisää tietoa löytyi, mistä muualta, kuin matkablogista.

Häntälän notkot Matkakohteena Suomi
Häntälän notkot – kuva Matkalla lähelle tai kauas blogin jutusta Perinnemaisemissa Häntälän notkoilla

Espoo - Mathildedal Matkakohteena Suomi

Kesäretki 2 – Tampere

Juhannuksen jälkeen muutamme Tampereelle. No emme nyt ihan oikeasti, mutta pitkäksi viikonlopuksi kuitenkin.

Uusi Forenom-kotimme näyttää tältä – viihtynemme, sillä sohvakin näyttää lähes samanlaiselta kuin kotisohvamme!

Forenom Tampere

Tampereella ohjelmaa olemme tässä vaiheessa suunnitelleet vasta muutaman kohteen verran:

Kattokävelyn tunnelmaa pääset jo nyt The Present is Perfect -matkablogin jutussa:

Tampereen katoilla – Roof Walk Finlayson Area

Kesäretki 3 – Maarianhamina

Tallinkin erikoisristeily Helsingistä Maarianhaminaan on näiltä näkymin se ainoa matkasuunnitelma, joka saattaisi vielä toteutua viimeisestä ennen korona-aikaa tekemästäni matkasuunnitelmayhteenvedosta. Peukut pystyyn, että koronatilanne pysyy hyvänä ja risteilemme Maarianhaminaan vähän heinäkuun puolenvälin jälkeen!

Muutama päivitys matkasuunnitelmiimme

Kesäretki 4 – Karhuja ja persoonallisia hotelleja

Karhuretkemmekin alkoi sitten rajoitusten purkautuessa konkretisoitua. Retken pääkohde on yritys nähdä karhuja Otsan karhukorvessa heinäkuun lopulla.  Nurmeksessa majoitumme Kainiemen huviloihin, todennäköisesti Villa Annikaan.

karhu
Kuva Otsan sivuilta (linkki poistettu toimimattomana)

Nurmekseen on Espoosta hiukan matkaa eikä kovin pitkät päivämatkat autolomilla ole ihan meidän juttu, joten ajattelimme ajaa Nurmekseen yhden yöpymisen taktiikalla mennen tullen.

Ensimmäinen pysähdys on hotelli Punkaharju, joka on yksi niitä kotimaan kohteita, joista kertoviin lehtijuttuihin olen usein pysähtynyt ajatuksella, että tuolla pitäisi kyllä vielä joskus käydä. No nyt käydään.

hotelli punkaharju Matkakohteena Suomi
Hotelli Punkaharju – kuva hotellin sivuilta

Matkalla Punkaharjulle, jos pääsemme ajoissa liikkeelle, voisi reippailla Porlammilla Struven ketjun siellä sijaitsevalle pisteelle, vaikka Oravivuorelle olemmekin kiivenneet jo muutama kesä sitten.

Unescon maailmanperintökohde: Struven astemittausketju

Mikkelissä, jos ainakin jos olisimme tauon tarpeessa, voisi poiketa Kenkäverossa: Makramee-näyttely (linkki poistettu näyttelyn päättymisen takia) voisi olla kiinnostava. Punkaharjulla tarjolla olisi paitsi hotelli myös Marko Ruuskasen Taidelinnunpönttöjä Aseman taidelaiturilla. Punkaharjulle pitäisi siis ehtiä ennen viittä – tai ehkä linnunpöntöt sijaitsevat ulkona ja näkisi vielä sulkemisajan jälkeenkin?

Tai ehkä retken Porlammiin voisi tehdä ihan erikseenkin?

Punkaharjun ja Nurmeksen välillä voisi käydä katsastamassa Parikkalan patsaspuiston ja Ilomantsissa karhu-teemaan sopien Tuhannen karhun maata, mutta jos viihdymme Hotelli Punkaharjussa liian hyvin, niin skipataan sitten näistä toinen!

Paluumatkan pysäkiksi on valikoitui Jyväskylä ja siellä hotelli Yöpuu, jonka ravintola Pöllöwaariakin meille suositeltiin lämpimästi. Ehkä Teeleidissäkin pitäisi tälläkin kertaa piipahtaa?

hotelli Yöpuu
Makramee-töitä näyttäisi löytyvän myös ainakin yhdestä hotelli Yöpuun huoneesta, jotka kaikki ovat erilaisia

Espoo - Nurmes Matkakohteena Suomi

Elokuun lempeät illat?

Neljällä kesäretkellä tyhjennämmekin Uudenmaan lähikohteita lukuunottamatta Listamme Suomen osalta lähes kokonaan. Jäljelle jää vain Turku, jossa tietysti pitää joka kesä käydä vähintään kerran. Erityisesti tällä kertaa olisi kiva poiketa myös Ruissalossa Pursiseuran ravintolassa, joka oli päätynyt yhdeksi jaksoksi Netflixin mainioon Unelmien näköalaravintolat -sarjaan.

Unelmien näköalaravintolat Maininki

Vai jokohan sitä elokuussa voisi lähteä maailmallekin, vaikka Saksaan tai Norjaan

Join the Conversation

24 Comments

 1. Mukavalta kuulostavia kohteita. Meilläkin on kesällä tarkoitus käydä karhukojussa ja muitakin eläimiä bongailemassa. Mä kyllä suosittelisin muuten käymään myös siellä Teijon puolella, oikein viihtyisä kansallispuisto.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Kevään luontopolkujen jälkeen kahvilat ja putiikit kuullostavat ainakin vielä tässä vaiheessa mielenkiintoisemmilta, mutta katsotaan …

 2. Kiitos linkkauksesta! Häntälän Notko oli mielenkiintoinen paikka!
  Hienoja Suomi – retkiä.
  Tuo Tampereen roof walk kuulostaa kivalta!
  Tässä ollaan itsekin kallistumassa matkailemaan tämä kesä koti Suomessa.
  Paria reissua ja lähikohteissa käyntiä suunnitellessa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos itsellesi Sari, kivoista ohjeista koti-Suomeen! Roof walk tuntuu näin etukäteen vähän pelottavaltakin, mutta Sandran juttu valoi uskoa, että eiköhän mekin siitä selvitä.

 3. says: Sandra

  Kiitos linkkaamisesta juttuun ja tervetuloa Tampereelle! Jos pääsette, kannattaa poiketa kanssa mun kesätyöpaikassa, Tallipihan suklaapuodissa :)

 4. says: Marjo

  Ihania kohteita! Paljon tuttuja joukossa ja uusia vinkkejä sain itsekin. Tuo Punkaharju on ollut suunnitelmissa monena vuonna. Ehkä tänä kesänä toteutetaan. Suomessa on todella paljon katsottavaa ja kierrettävää joten vaikka ulkomaille ei tänä kesänä päästäisikään uskon, että hyvä kesäloma päästään viettämään. Tallinpihan suklaapuotia minäkin suosittelen. Olen syönyt heidän herkkujaan vain messuilla mutta todella suussa sulavia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Punkaharju näyttää jo olevan aika lailla myyty, eli päädyit sinne tänä tai ensi kesänä, niin ole ajoissa liikkeellä! Tallipihan osalta alkaa vaikuttaa, että ihan pakkohan sinne on mennä.

 5. says: Reissu-Jani

  Punkaharju! Erinomainen valinta! Lapsuuteni kesälomien viettoa useina kesinä. Vinkkaan tuosta sellaisen kahvila-ravintolan kuin Cafe Rantakivi, juuri ennen harjualuetta kun Savonlinnan suunnasta ajetaan. Näyttää aika pieneltä paikalta, mutta ruoka on maukasta ja mitkä maisemat! Harjualueella on kiva kävellä – ja tuolta hotellilta lähteekin polkuja lähimaastoon, esim. Pususillalle. Parikkalan patsaspuisto on hauska — lapsuudessa alue oli tiukasti vartioitua rajavyöhykettä, ja tällöin (70-luvulla) ne patsaat olivat aika spookyn näköisiä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Punkaharju taitaa olla nosteessa, sillä haluamamme päivänä alkoi huonevaihtoehdot olla jo vähissä, mutta pääsemme sentään jos ei päärakennukseen niin Keisarin huvilaan.

 6. says: Minna M

  Mielenkiintoisia kohteita! Pöllöwaarissa olen käynyt kerran ja oli kyllä mieleenpainuva ravintolakokemus!
  Meillä on kesäsuunnitelmat tekemättä. Miehen loman alkamisajankohta on epäselvä, samoin minun loman loppumisajankohta. Sitten on vielä tämä korona…

 7. Avasin jo pelkästään mielenkiintoisen otsikon pohjalta jutun auki – kiva nähdä, missä maailmanmatkaaja kotimaassa matkailee. Mukavia kohteita kaikki, osin samoja latuja, missä itsekin kesällä liikun. Suurin osa näistä kohteista tuttuja, joko käytynä tai muuten rekisteröitynä, toki muutama uusikin juttu tuli näistä taas tietoisuuteen.

  Summa summarum: kaikkien aikojen kotimaanmatkailun kesä tulossa!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Klikkiotsikko siis :-) – mutta puolustuksena, että oli tässä sen verran laajalti Suomea, että vaikea sitä olisi asiallisesti otsikoksi tiivistää.

 8. Todella kivalta vaikuttavat nämä kesäsuunnitelmat teillä! :) Ja tervetuloa Tampereelle. Pispala on ihan ykköskohde täällä, joten varmasti tulette tykkäämään. Siitä juuri blogiinikin kirjoitin, taisittekin sen jo nähdä. (http://www.kookospalmunalla.fi/suomi/pispala-tampereen-kaunein-kaupunginosa/). Turku on omasta mielestäni ehkä Suomen kaunein tai ainakin yksi kauneimmista kesäkaupungeista ja sinne huvittaisi itseänikin tänä kesänä suunnata pitkästä aikaa. Viime kesänä käväisin vain töiden puolesta nauttimassa Ruisrockin festarihulinasta. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tiina Johanna! Tosiaan, ehdinkin jo lukaista Pispala-juttusi kertaalleen, mutta siihen pitää palata sitten vielä uudelleen loppukuusta.

 9. Ihanalta kuulostaa teidän kesän suunnitelmat! Tuo karhuretki on varmasti tosi mielenkiintoinen kokemus. Itsellä ei tällä hetkellä oikein ole mitään suunnitelmia kun Suomeen paluukin tuli niin äkkiä eteen. Jos Mikkeliin pysähdytte, niin suosittelen Tertin kartanoa. Se on vielä kauniimpi miljöö kuin Kenkävero. Siellä ei taida näyttelyä olla, mutta sitäkin kauniimpaa. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Katsotaan miten Mikkelin kanssa käy ja jos päätämme sinne ehtiä, niin mihin siellä päädymme :-)

 10. Kuulostaa kivan monipuoliselta kesältä!

  Minullakin alkaa olla kesäloman suunnitelmat melkein kasassa. Ensin tuntui, ettei voi tehdä yhtään mitään, ja nyt olisi suunnitteilla vaikka mitä. Toivottavasti minunkin suunnitelmani selkenevät tähän teidän mittaanne lähipäivinä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Ensin on yksi kohde, sitten jostain putkahtaa toinen ja kohta huomaa, että kalenteri onkin juuri sopivan täynnä, sillä pitäähän sitä ehtiä kotonakin olemaan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.