Instagram-talvi ja 3 kevätreissua

instagram talvi feature

Meriharakka-blogin rinnalla julkaisemme melkein päivittäin myös kuvia Instagramissa ja jaamme blogin juttuja myös Instagram-stooreissa. Samoin jaamme Meriharakan Facebook-sivuilla paitsi blogijuttuja ajoittain myös ”päivän kuvakokoelmia” matkoillamme ja muita pienempiä tarinoita kuvakertomuksina. Joskus jaamme siellä myös muiden tuottamia matkailulan juttuja tai uutisia.

Vaikka Instagram-tilimme sisältö ja blogi kertovat pitkälti samaa tarinaa, niin ehkä pieni katsaus kuluneen talven suosituimpiin Instagram-kuviimme on paikallaan myös täällä blogin puolella. Kaikkein suosituimmaksi kuvaksi nousi jostain syystä kuva Ischian saarelta lokakuiselta Napoliin ja Napolinlahden saariin suuntautuneelta matkaltamme. Samalta matkalta on myös kuva napolilaisesta pizzasta, kuva Elena Ferranten Loistava ystäväni -sarjaan liittyvästä katumaalauksesta Napolissa ja kuva Procidan kauneimmasta rannasta. Toiseksi kiilasi talvinen kuva pihaportistamme ja yhdeksän parhaan joukkoon mahtui toinenkin kuva kotikulmiltamme, eli talvinen violetinsävyinen auringonnousu. Turussa käydessämme piipahdimme myös Kauppahallissa ja yllättäen kaksikin sieltä otettua kuvaa osoittautuivat kovinkin suosituiksi, eli kuvat kakkaleivoksista ja Bengskär piparkakkumajakan muodossa. Alicantesta ostamani keltainen alennusmyyntihuivikin päätyi näihin kuviin – itse huivi on kyllä jäänyt aika vähälle käytölle, sillä Alicantesta palattuamme talven kovimmat pakkaset olivatkin jo pääosin ohi.

Jutun otsikkokuvan kaksi kuvaa sijoittuivat nekin Instagram-kärjen tuntumaan loka-maaliskuussa. Toinen kuvista on Gambiasta, toinen Alicantesta.
Kuva Gambiasta (maa numero 134) kuuluu sarjaan Yli 100 -maata, jossa olen julkaissut yhden kuvan jokaisesta käymästämme YK:n jäsenvaltiosta.

3 kevätreissua

Se talvesta – kevätpäiväntasauskin meni jo. Eli katse kevääseen! Kolme kevätreissuamme, yksi kullekin kevätkuukaudelle, ovat kaikki olleet varattuja jo pitempään, mutta silti kaikista niistä on edelleen vähän epävarma olo tähän maailman aikaan.

Maaliskuussa Oslo

Marraskuussa innostuin Norwegian lentoyhtiön ilmoituksesta palauttaa jo menetetyiksi luulemani pisteet ja varasimme pikapäätöksellä pistereissun Osloon tammikuulle. Sen jälkeen Norja otti käyttöön maahan saavuttaessa tehtävät koronatestit myös täysin rokotetuille ja siirsimme matkan maaliskuun lopulle – ajatus oireettoman omicron-tartunnan toteamisesta Gardemoenin lentokentällä ja sen myötä karanteeni Oslossa ei houkutellut.

Nyt tämä Oslon kertausreissu, sillä vaikka jopa kahtena edellisenä kesänä olemme käyneet Norjassa, niin Oslossa emme ole käyneet kymmeneen vuoteen. C-luokan reissu siis :-)

Olemme Oslossa kolme päivää, jossa ajassa ei ihan ihmeitä ehdi. Vähän olemme kuitenkin keränneet listaa jutuista, joita ei tainnut kymmenen vuotta sitten kaupungissa vielä nykymuodossaan olla, kuten vaikka:

 • Munch-museo
 • Deichmanin kirjasto Bjørvikassa Oopperatalon lähellä
 • Damstredet & Telthusbakkenin ja Grünerløkkan kaupunginosat
 • Barcoden alue
 • Mathallen ja SALT – jälkimmäinen lienee Oslon vastine Löylylle
new in oslo
Munch-museo, kirjasto, Damstredet & Telthusbakken ja Grünerløkka

Huhtikuussa saarihyppely Pohjanmerellä

M/S Hamburg -laivan risteilyn Pohjanmerelle piti alunperin toteutua yhteistyössä Kristina Cruisesin kanssa, mutta matkalle ei lopulta ilmoittautunut riittävästi osallistujia ja heidän osaltaan matka peruuntui. Olin kuitenkin ihastunut ajatukseen päästä vihdoinkin risteilemään juuri M/S Hamburg -laivalla ja käymään mm. Helgolandissa, joten siirsimme sitten varauksemme suoraan Plantoursille Saksaan. Varustamo toimii lähes pelkästään saksaksi, joka ei ole vahvimpia kieliäni, mutta Google Translatorilla olemme saaneet dokumenteista selvää. Viestit sinne päin voi sentään lähettää englanniksi!

Kiinnostukseni M/S Hamburg -laivaan juontaa siitä, että juuri tällä aluksella on etenkin aikaan ennen koronaa tehty paljon maabongareiden näkökulmasta mielenkiintoisia reissuja ja matkaystävämmekin ovat sillä risteilleet, joten testaamme tämän nyt myös mahdollista jatkoa varten! M/S Hamburg ei risteile samojen Karibian saarien väliä viikosta toiseen vaan kiertää oikeasti maailmaa – esimerkiksi näin aikaan paljon ennen pandemiaa. Seitsemässä vuodessa on kuitenkin tapahtunut paljon ”matkailu-urallamme” ja vaikka laivan tulevan vuoden reitilläkin on paljon hienoja kohteita, niin mukana on myös sen verran paljon kohteita, jotka olemme jo nähneet, ettemme enää ehkä innostu näistä. Jos laiva joskus tulevina vuosina päätyisi taas kiertämään Afrikkaa, niin sitten ehkä.

Helgoland tekee tästä reissusta B-luokan reissun, eli syystä tai toisesta se on Most Traveled People -järjestelmän listalla omana kohteenaan. Matka alkaa Kielistä ja päättyy Hampuriin, joten pikaisesti ohitamme mennen tullen Hampurinkin taas kerran. Kielissä en olekaan koskaan ennen käynyt, mutta nyt tarkoitus on viettää siellä risteilyn lähtöä edeltävä yö.

Toistaiseksi Plantours ja M/S Hamburg vaativat negatiivisen tuloksen pikakoronatestistä ennen laivaan nousua, joten pitänee taas hyvissä ajoin ennen huhtikuun 20. päivää siirtyä FFP2-maskeihin ja hienoiseen eristykseen ja toivoa parasta.

m/s hamburg
plantours inselhupfen

Toukokuussa kokous Maltalla

Syksyllä 2018 osallistuimme Traveler’s Century Clubin Barcelonassa järjestämään kansainväliseen kokoukseen. Mielenkiintoisen kokouspäivän ja iltaohjelman lisäksi osallistuimme seuraavana päivänä mukavassa porukassa Pobletin luostariin ja Tarragonaan suuntautuneeseen retkeen ja tutustuimme Välimeren alueen maailmanmatkaaja-klubiin.

Tammikuun alussa 2020 (!) oli aika ilmoittautua Maltalla järjestettävään seuraavaan kansainväliseen kokoukseen toukokuussa 2021 ja Barcelonan mukavan kokemuksen jäljiltä ilmoittauduimme oitis. Vähän sen jälkeen alkoi pandemia. Syksyllä 2020 tuli tieto, että kokous siirtyy vuodella kevääseen 2022. Näiltä näkymin olemme siis toukokuussa suuntaamassa Maltalle, kuten 150 muutakin Travelers’ Century Clubin jäsentä kaikkialta maailmasta.

Olemme tässä vaiheessa maksaneet kokouksen osallistumismaksun, illalliset ja retken Gozolle ja varanneet huoneen Marriotista, mutta lennot ovat vielä varaamatta. Marriotiin emme ehkä olisi asettuneet, jos olisimme olleet menossa Maltalle kahdestaan, mutta tällaisella kokousmatkalla on kätevää asua hotellissa, jossa ainakin pääosa kaikista osallistujista asuu.

Paitsi kokousreissu tämäkin reissu voidaan laskea kertausreissuksi, sillä edellisestä (ja toistaiseksi ainoasta) matkastamme Maltalle ja La Vallettaan on jo melkein 20 vuotta!

Malta Marriott
Marriott-hotellista olemme varanneet huoneen merinäköalalla, vaikka taitaa vapaa-aika terassilla jäädä vähiin …
gozo
Teemme päiväretken Gozolle, kuten London & Beyond -blogia kirjoittanut Lenakin vuosia sitten (kuva Lenan blogista). Juuri tätä Sinistä ikkunaa ei kuitenkaan enää ole (kiitos kommentista Reissu-Jani) – se romahti vuonna 2017.
Join the Conversation

10 Comments

 1. says: Reissu-Jani

  Maltan matkastani on aikaa muutamia vuosia, mutta mieleeni on jäänyt valtavat ruuhkat ja kapeat tiet saarella vaikka auto oli todella pieni niin aina oli haastetta löytää pysäköintiä. Onneksi majoituin Marsaxlokkin kylässä jossa oli iltaisin rauhallista – markkinoiden aikaan lähdin pois ruuhkasta käyden Gozon saarella. Tuo yllä oleva Azure Window kalliomuodostelmaa ei enää ole, koska se hajosi erään syysmyrskyn aikana myöhemmin. Se oli aikansa Instragram kuvatuimpia kohteita.

  Itse yritän nyt keväällä hakea muutaman puuttuvan NM pisteen Liettuasta niin saisi Baltian maiden NM kohteen täyteen, muuten matkavarauskalenteri on aivan tyhjä kun kesälomista ei ole mitään varmaa ajankohtaa edes tiedossa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Tuota vähän mietinkin bloggaajakolleegan aika vanhaa juttua lukiessani, että muistelin, että jostain päin maailmaa uutisoitiin tällaisen kaaren romahtamisesta. Se siis on tapahtunut ainakin Maltalla. Joku vastaava oli myös Aruballa tai Curacaolla, paikassa oli ollut kaksi kaarta ja niistä jäljellä oli nyt enää pienempi, isompi oli romahtanut.

 2. Mukavan kuuloisia kevätmatkoja teillä tiedossa. Olen tykästynyt kovasti Pohjois-Norjaan viime vuosien aikana, mutta eteläisempikin Norja kiinnostaa. Länsi-Norja on ollut Osloa enemmän mielessä, vaikka Oslossakin haluaisin kyllä käydä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Tämä on meilläkin kolmas Norjan reissu sitten koronan alettua – kun kaukaisemmat kohteet muuttuivat haastaviksi (tai senioreille ehkä aavistuksen vaarallisiksi) niin tyhjennettiin nyt sitten koko To Do Norja -lista :-)

 3. Kuulostaa jo ihan reissuilta ennen koronaa! Mukavia reissu hetkiä. Instassa vieläkin ihmetyttää se, mikä kuvista tekee suositun ja mikä ei. Algoritmeistä kai kiinni tuo. No hienoja kuvia on siellä kiva tykätä ja spessuja.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari – ja terveiset nyt jo Oslosta! Maskeja ei näy missään eikä yhden yhtä lomaketta tai rokotustodistusta tarvinnut esittää maahan tullessaan. Maailma on siis ainakin jollain kulmalla palannut ennalleen.

 4. No siinähän sitä jo onkin! Näyttää siltä, että meidän matkailijoiden elämä pikkuhiljaa taas avautuu. Ei ehkä ihan normaalia ole kaikki vielä mutta enää ei nysvätä vaan kotona. Kivoja suunnitelmia teillä. Kuulostaa ehkä hassulle, mutta itseäni kiinnostaisi kovasti noista tuo Oslo. En ole siellä koskaan kierrellyt, niin olisi mukava sekin pääkaupunki joskus nähdä muutenkin kuin lentokentältä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! Nämä tosin kaikki Euroopassa, sillä esimerkiksi Aasian kohteiden osalta odottelemme testaus- ja karanteenisäädösten helpottumista, sillä etenkin edes muutamaan maahan samoilla pitkillä lennoilla suuntautuvat matkat ovat nykyisellään kaikkine vaadittavine testeineen vähän turhan haasteellisiä, jos ei ole ihan pakko, ja turistina harvemmin nyt on ihan pakko. Eurooppa ja sen pääkaupungit ovat täällä asuville kivoja ja helppoja kohteita – taitaa vähän vastata kotimaan matkailua Yhdysvalloissa.

 5. Euroopan kohteet alkavat olla entiseen tapaa helppoja kohteita, kun testejä ei enää vaadita (ainakaan joka maahan). Olen tulevan reissukohteeni (Irlanti) valinnut juuri sen pohjalta, ettei testejä tai muuta ylimääräistä vaadita. Olen käynyt Oslossa noin 20 vuotta sitten työreissulla. Emme ehtineet siellä juuri muuta kuin kokoustaa ja kävimme parilla yritysvierailulla. Meillä oli hulppea kokoushuone, jossa oli kattokruunu. Siinä Oslon muistikuvat, ehkä olisi aihetta minullakin käydä siellä uudestaan. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Tämä on meillä tosiaan pitkään aikaan ensimmäinen reissu, johon ei liity testejä, lomakkeita eikä edes koronarokotustodistuksia. Maskejakin piti käyttää vaan lennolla, Norjassa niitä ei enää käytetä. Itse kävin Norjassakin aikoinaan useampaankin otteeseen työreissuilla, mutta eipä niillä tosiaan paljon kaupunkia ehtinyt katsastaa. Olen pitänyt kivana ajatuksena sitä, että merkittävimmät Euroopan kaupungit pysyisivät sillä lailla tuttuina/mielessä, että kun putkahtaa lentokenttäjunalta/bussilta keskustaan, niin tietää suunnilleen mitä on missä ja nyt on taas Oslokin päivitetty sille tasolle :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *