3 kesäreissua

Asturias Cudillero
Cudilleron kaupunki Asturiaksen maakunnassa Espanjassa

Kaupallinen yhteistyö Pohjois-Espanjan ja Bärsskärin osalta

Edellisestä varsinaisesta matkasuunnitelmajutustamme onkin jo taas hetki aikaa. Emme sitten kuitenkaan varanneet, vielä ainakaan, yhtään Kurkistus luksusmatkojen maailmaan -jutun matkoista :-)
Vaikka palasimmekin jo lähes normaaliin tapaan matkailuun viime elokuussa Norjaan tekemämme matkan myötä, niin matkojen suunnittelun osalta on kuitenkin edelleen menty pitkälti matka kerrallaan ja ainakin ulkomaan matkoihin on suhtauduttu aina vähän siten, että vasta kun olemme jo matkalla sen toteutumiseen on oikeasti saattanut uskoa.
Noista ajoista on ehkä siirrytty jo vähän normaalimpaan maailmaan. Ainakin hetkeksi. Niinpä meillä on taas muutaman matkan verran suunnitelmia – ja sen lisäksi joitakin hahmotelmia, mutta niistä lisää vähän myöhemmin, kun ne muuttuvat konkreettisiksi varauksiksi.

Pohjois-Espanja

Helmikuun lopussa Espanjan matkailutoimiston uusi Suomeen ja Viroon suuntautuvasta markkinoinnista vastaava johtaja otti meihin yhteyttä imarrellen meitä lauseella ”Pirkko, Lasse, you and your blog are one the most important opinion leaders in Finland in terms of travelling.” Tästä loistavasta avauksesta syntyi keskusteluyhteys, joka lopulta johti siihen, että olemme lähdössä juhannusta edeltäväksi viikoksi Pohjois-Espanjaan, Asturiaksen maakuntaan.

Espanjan matkailutoimiston toiveena oli edistää kestävää matkailua Espanjaan nostaen esille myös muita alueita, kuin kaikkien jo tuntemia (ja kansoittamia) kuten nyt vaikka Aurinkorannikko ja Kanarian saaret. Ymmärsimme nopeasti, että toiveemme kohtaavat – olimmehan juuri Alicantesta palattuamme mielessämme listanneet meiltä maabongareina vielä puuttuvia Espanjan alueita: Asturias, Cantabria, Aragon ja Extramadura. Rannikolla sijaitseva Gijonin kaupunki oli myös jäänyt mieleemme espanjan kielen opinnoista nyt jo varmaan yli kymmenen vuoden takaa – jotenkin kaikki takkusivat sen kohdalla ääntämisessä sen verran, että opettaja tuli kertoneeksikin kaupungista jotain.
Joten ehdotimme Asturiasta, joka sopi matkailutoimistolle hyvin!

Asturias kartta 3 kesäreissua
Asturiaksen kartta – autovuokraamon sivuilta. Liikumme viikon mittaan autolla, mutta yhtä vapaapäivää lukuunottamatta kuljettaja/oppaan kanssa.

Useamman kierroksen jälkeen viikkomme Asturiaksessa näyttää suunnilleen tältä.

 • Old town of Oviedo
 • Coastal towns of Lastres and Llanes
 • National Park Picos de Europa
 • Gijon
 • Sunday Market in Oviedo
 • Cudillero and Luarca
 • Natural Park of Somiedo
 • Avilés

Turismo Asturias kierrättää meitä siis noin viikon ajan maakunnassaan ja pääsemme näkemään niin kaupunkeja kuin kyliä ja pari luonnonpuistoa. Emme kuitenkaan varsinaisesti kierrä maakuntaa vaan majoitumme Oviedossa, jonne lennämme suuntaan ja toiseen yhdellä pompulla. Toivottavasti Barcelona (mennessä) ja Madrid (paluumatkalla) eivät osoittaudu kaikkein pahiten sotkussa oleviksi Euroopan kentiksi lähiviikkoina!

Tiedossa on siis monen monta kohdetta ja luultavasti vain vähän vapaa-aikaa, mutta työmatkaksihan tämä on sovittu. Yhden vapaapäivän kuitenkin, maabongareina, sovimme itsellemme. Sen aiomme käyttää lyhyeen vierailuun Cantabrian maakunnassa.

Kaupallinen yhteistyö: Espanjan matkailutoimisto ja Turismo Asturias

Asturias Oviedo
Oviedon kaupunki (kuva: Turismo Asturias)
Asturias Llanes
Llanes (kuva: Turismo Asturias)
Asturias Picos de Europa
National Park Picos de Europa (kuva: Turismo Asturias)
Picos de Europan kansallispuisto on muuten vanhin Espanjan 15 kansallispuistosta ja se on perustettu vuonna 1918.
Asturias Gijon
Gijon (kuva: Turismo Asturias)
Asturias Niemeyer Centre Aviles
Niemeyer Centre Avilésin kaupungissa (kuva: Turismo Asturias)

Stubbö Bärsskär

Nolla Bärsskär 3 kesäreissua
Bärsskär (kuva Nollan sivuilta)

Jossain Vänön eteläpuolella on pieni saari, josta sanotaan, että se on jalkapallokenttää pienempi. Stubbo Bärsskärin omistaa Mika Ihamuotila, mutta hän on luovuttanut sen ”kotimaisten ja kansainvälisten toimittajien sekä sosiaalisen median vaikuttajien käyttöön” ideana jakaa tätä kokemusta Suomen luonnosta mahdollisimman monelle. Saarella on Nolla-mökki ja sinne pääsee veneellä Kasnäsistä.

Tutustuimme Nolla-mökin konseptiin jo muutama kesä sitten Keilaniemessä. Keilaniemen Nolla Laguunin kupeessa oli kuitenkin kokemus hyvinkin urbaanista Nollasta. Juhannuksen jälkeen vietämme kaksi yötä Nolla-mökissä Suomen saaristossa – siis todella kaukana kaikesta urbaanista. Bärskär ei ole meille, luonnollisestikaan, entuudestaan tuttu, mutta Vänö on yksi purjehdusvuosieni suosikkisaarista, joten eiköhän Bärskärkin ole upea!

Bärsskärillä olemme omillamme kuin autiolla saarella. Venekuljetus Kasnäsistä vie meidät saarelle ja noutaa meidät sieltä parin päivän päästä. Toiveessa siis kivan kesäisiä ilmoja paitsi juhannuksena myös muutama päivä juhannuksen jälkeen!

Nollailua Keilaniemessä

Kaupallinen yhteistyö: The Nolla Company

Hanko ja Tammisaari

Kolmas sovittu ja varattu reissumme sijoittuu heinäkuun ensimmäiselle viikolla ja suuntautuu rannikon parhaisiin kesäkaupunkeihin eli Hankoon ja Tammisaareen.

Hangossa majoitumme tälläkin kertaa Regatta Spa -hotellissa, jossa viimeksi olimme jouluna 2020. Kesällä Hangossa olisi tietysti muitakin vaihtoehtoja mm. Villa Maija, joka oli tukikohtamme viitisen vuotta sitten tekemällämme vierailulla.

Regatta Span kylpylän käyttö on kuitenkin kesäkaudella rajattu vain hotellivieraille ja koska kylpylä on kiva, niin jo senkin takia valintamme oli taas Regatta Spa -hotelli. Tällä kertaa matkustamme Hankoon yhdessä tamperelaisten matkaystäviemme kanssa, eli luvassa on paitsi Hankoa myös hyvää seuraa.

Hanko kylpylä 3 kesäreissua
Regatta Spa (kuva hotellin sivuilta, vaikka taitaa tuossa Joulu Hangossa -jutussa olla omiakin kuvia sieltä)

Joulu Hangossa

Hangosta palatessamme poikkeamme myös Tammisaaressa ja siellä erityisesti Villa Skeppetissä. Itse asiassa olemme jo kerran käyneet siellä, mutta ystävämme eivät ole – ja toisaalta paikkaa on kunnostettukin edellisen käyntimme jälkeen, joten uusintavierailukin voi olla hyväkin idea!

Villa Skeppet– ihana pieni talo!

Varaukset Hankoon (ja Tammisaareen) teimme jo ennen vappua eikä etenkään Hangon suhteen päivissä ollut enää silloinkaan kovin paljoa valinnan varaa, joten kyllä kotimaan matkailukin taitaa edelleen pitää pintansa, vaikka maailma onkin taas avautunut ja pakettimatkat onkin kuulemma jo melkein myyty loppuun.

Näillä mennään kuukausi eteenpäin ja katsotaan sitten viimeistään siinä vaiheessa, että mitä muuta kivaa keksitään vielä heinä-elokuulle!

Join the Conversation

20 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuuli! Maisemia on varmasti luvassa – ruuasta olen melkein huolissani, sen verran tiiviiltä ohjelmamme vaikuttaa :-)

 1. Todella hyvältä kuulostaa suunnitelmat! Tuota Pico de Europaa vuosia sitten mietin, mutta sitten se on jotenkin unohtunut! Pitääpä laittaa taas jonon päähän matkakohteeksi, muutenkin on mielenkiintoista kuulla, minkälaista Pohjois-Espanjassa on, se kun mielletään niin aurinkorannikkokohteeksi. Hankokin on todella ihana kesäkaupunki, itseasiassa oma suosikkini kesäkaupungeista.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Elina! Hyvältä kombolta tämä meistäkin kuullostaa näin kesän alkuun. Toivotaan nyt vaan ettei Espanjassa ole liian kuumaa eikä Suomen saaristossa liian kylmää :-)

 2. says: Reissu-Jani

  Piti ihan kartasta katsoa missä on tuo Espanjan kohde. Nythän sinne on tulossa ensi viikosta yli 40 asteen lämmöt, mutta todennäköisesti tuo osa Espanjaa on hieman viileämpi tai ainakin Biskajanlahden vesi on viileämpää kuin Välimeren vesi. Espanjan lentokentät voi olla hyvinkin tukossa että miettisin lähtisinkö vain käsimatkatavaroilla vai jonottaa checkin..

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Näyttävät säätiedotukset tuolle rannikolle lähempänä 20 asteen lämpötiloja kuin 40 astetta. Oviedossa, joka on sisämaassa, joskin siis Atlantin rannikon läheisyydessä maksimi matkapäivillemme näyttäisi juuri nyt olevan 28 astetta. Vain käsimatkatavaroilla ollaan tietysti menossa, kun kyseessä on kesäreissu ja vain viikon mittainen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Espanjan matkailutoimiston ideana onkin tässä nostaa tuntemattomampiakin seutuja ihmisten tietoisuuteen ja sen myötä vähentää turismin haittoja levittämällä sitä tasaisemmin maahan. Tämä on mitä parhaiten myös maan mittakaavassa meidän ajatuksiamme – tosin yleensä maabongareina yritämme edistää sitä maailman mittakaavassa: älkää nyt kaikki tunkeko sinne Kanarian saarille ja Phuketille :-) sillä maailma on täynnä muitakin paikkoja!

 3. says: Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Ihania reissuja. Me taidetaan vielä tämä vuosi pysytellä Suomen rajojen sisällä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mira! Taidatte edustaa vähemmistöä, sen verran ”hurjilta” taitavat tilastojen mukaan suomalaisten matkailusuunnitelmat tänä kesänä näyttää :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Melissa! Tällä kertaa taitaa jäädä pistäytymiseksi Tammisaaren vierailumme, mutta onhan sekin aina jotain – ja aikaisemmilta vierailuilta kaupunki on tosiaan meillekin jo jossain määrin tuttu.

 4. Oikein hauskaa reissua teille! odotan jo millaisten kuvien ja kokemusten kera pääsen lukemaan tästä matkastanne :) me vielä harkitaan passien hankintaa, kun olisi kerralla 6 tarvitsijaa… :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Petra! Jonkin verran olemme kummilasten kanssa matkanneet ja niillä reissuilla huomanneet, että kertolasku on ihmeellinen asia. 2 hengen kustannukset ovat aika pieniä verrattuja jo vaikka 4 hengen kustannuksiin monessa asiassa!

 5. says: Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Jään kuulolle. Tuo osa pohjoista Espanjaa on mulle ihan vierasta ja siksi kiinnostaa erityisesti. Postauksia odotellen :)

 6. Pohjois-Espanja on minullakin – kuten monella muulla kommentoijalla – näkemättä. Sen maisemat kiinnostaisivat kovasti, joten mukava nähdä minkälainen reissu teille lopulta tulee. Tammisaari on ihana kesäkaupunki. Sen kupeessa useita vuosia asuneena, siellä tuli kesällä piipahdeltua vähän väliä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Aika hassuakin kyllä tavallaan, että ”kaikki” tuntevat Malagan ja Aurinkorannikon, mutta ilmeisesti tosi harva Espanjan pohjoisrannikkoa. No, yritämme nyt osaltamme paikata asiaa!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.