Norja
– enimmäkseen töitä

Norjan lippu

Päivitetty 20.11.2020 – katso jutun lopusta viimeisin Norjan matkamme ja Norjaa koskevat matkasuunnitelmamme.

Ensimmäisen kerran kävimme Norjassa kesällä 1979 tuolloisella autollamme, keltaisella Renault 5 -merkkisellä autolla. Norja

Ajoimme Ruotsin läpi ja pysähdyimme mm. Lassen jo silloin Karlstadissa asuvan veljen luona. Oslossakin meillä oli paikalliset oppaat, sillä Lassen työkaveri Christer asui kaupungissa tuolloin perheineen.

Lukuisia työmatkoja

Sen jälkeen poikkesimmekin 1990- ja 2000-luvuilla Oslossa ja sen lähistöllä vain töiden merkeissä, kumpikin meistä. Tavallisten työpäivien ja kokousten lisäksi muistan ainakin yhden isomman kokouksen Sundvollenissa ja SAP Nordicin Kickoffin Lillehammerissa. Tosin Lillehammer meni kyllä tuollaisessa kokouksessa vähän hukkaan, sillä enimmäkseen olimme kuitenkin sisätiloissa.

Oslo

Norjan kuninkaalliset

Turisteina palasimme Osloon vasta keväällä 2012.
Matkan kimmokkeena taisi olla vanhenevat lentopisteet ja matkaa varatessamme, emmekä vielä Osloon saapuessammekaan, tienneet, että olimme sattumalta osuneet Norjan kansallispäivän juhlintaan. Hotellimme oli kuitenkin ajan tasalla ja tarjosi meille heti sisäänkirjautuessamme eturivin lippuja koululaisten kulkueen seuraamiseen ihan kuninkaanlinnan edestä. Juhlinta Oslossa näkyi todellakin koko kaupungissa koko päivän!

17. mai Oslo 2012

Oslo 17. mai (ja 18. mai)

Nordkapp

Samaisena vuonna kävimme myös Nordkappissa: autojunalla Kolariin ja siitä edelleen autolla aina Nordkappiin asti.

Lunni
Ihastuttavan söpö lintu tämä lunni – ja näitä siis Jäämerellä on miljoonittain.
Ja Norjassa näitä ei syödä (toisin kuin Islannissa).

Nordkapp

Huippuvuoret

Huippuvuoret

Kesällä 2014 kävimme Norjallekin kuuluvilla Huippuvuorilla. Tässä jutussa linkit kaikkiin juttuihimme näiltä saarilta.

Huippuvuoret – mihin hintaan

Lofootit

Lofootit

Kesällä 2016 vietimme todella onnistuneen viikon Lofooteilla.
Kiersimme saaria Bodöstä vuokratulla autolla, jonka veimme lautalla yli Moskenesiin (ja takaisin). Matkat Bodöhön taittuivat lentäen.

Kaikki Lofooteista, Bodöstä – ja ruuasta

Hurtigruten?

Koronakesänä 2020 innostuimme jo ajatuksesta risteillä Norjan vuonoilla, pienen pätkän myös Hurtigrutenilla, mutta kun laivoilla ilmeni melko nopeasti kymmeniä koronatartuntoja luovuimme ajatuksesta.

Norjan risteily V3.0

Risteilyosuus typistyi lopuksi iltapäiväristeilyksi Mostraum-vuonolle ja päiväristeilyksi Geiranger-vuonolle. Mutta ihan hyvä reissu se silti oli – vuonojen lisäksi näimme Bergenin ja Ålesundin kauniit kaupungit.

Linkit tämän tältä erää viimeisimmän Norjan matkamme juttuihin löydät kootusti tästä jutusta:

Norja V3.0 euroina

Tai voit selata kaikkia Norjasta kirjoittamiamme juttuja kohdetasolla tästä.

Ehkä, jos maailma koronan takia suurelta osin pysyy suljettuna vielä tulevanakin kesänä, niin palaamme Norjaan ensi kesänäkin, silloin vaikka Trondheimiin ja Rørosin Unescon maailmanperintökohdekaupunkiin.

Tags from the story
,
Join the Conversation

10 Comments

 1. says: Pirkko

  Meillä ensimmäinen Norjassa vierailu oli vuonna 1984 häämatkan ykkösosan “Pohjolan pääkaupungit” yhteydessä. Vuonna 1991 kiertelimme lähinnä junalla Pohjoismaita, jolloin kävimme mm. uudelleen Oslossa, Bergenissä, Stavangerissa, Kristiansandissa, Lillehammerissa ja Trondheimissa. Viimeksi teimme risteilyn vuonna 2013 Tromssan kautta Huippuvuorille ja palasimme Nordkappin kautta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kaima! Hyvin olette tekin Norjaa kolunneet. Meillä tuo Bergen, Stavanger, Trondheim -seutu on vielä katsastamatta, mutta ehkäpä, vielä joskus.

 2. Itse kävin Norjassa Nordkappissa kuusi vuotiaana. Minulla on jopa joitakin muistoja siitä. Paikka oli todella vaikuttava ja kylmä. Mutta mieli tekee kyllä päästä Norjaan uudelleen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Joanna! Taitaa olla aika usein Nordkappilla kylmä, sillä etenkin ensimmäisenä iltana siellä käydessämme tuuli kyllä luihin ja ytimiin asti. Seuraavina päivinä oli sitten taas ajoittain todella sumuista, mutta silloin ei myöskään niin kylmää enää.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Karoliina! Siinä missä monet suomalaiset ovat käyneet monen monta kertaa Tukholmassa, niin Oslo taitaa moneltakin olla jäänyt. Suosittelen kyllä sitä yhden Tukholman reissun vaihtoehdoksi, vaikka sinne lentäen melkein pitääkin mennä.

 3. Minä pidin kyllä Oslosta, mutta kovin kalliilta se kyllä tuntui. Mieheni on kesällä menossa Norjaan kalastamaan viikoksi. Kiinnostaisi itseänikin tuota luontopuolta nähdä Norjassa enemmän.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Niinhän tuo on, Norjassa palkkataso ja sen myötä hintataso on korkea.

 4. Norja on itseltä jäänyt melko vähäiselle. Lofooteilla käytiin pikimmiten mutta sekin jäi vain pikavisiitiksi. Keski Norja vuonoineen kiinnostaa myös ja erityisesti tuo risteily.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Vaikka meillä Norjaa(kin) on jo paljon takana, niin veikkaisin, että eiköhän sinne vielä joskus taas päädytä. Vaikka Hurtigrutenille …

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.