Puolen vuoden luetuimmat

Luetuimmat 2023H1 feature

Otetaan tähän väliin pieni katsaus alkuvuoteen, eli näitä uusia juttuja luitte eniten joulun ja juhannuksen välillä, tässä järjestyksessä:

ESTA vai viisumi Yhdysvaltoihin matkustettaessa

Käytännöllinen aihe, johon liittyvää tietoa lähes jokainen Yhdysvaltoihin matkustava tarvitsee.
Tiesitkö, että Kuuba on uutena maana liitetty niiden maiden joukkoon, joissa vierailu vie ESTA-kelpoisuuden ja tarvitset Yhdysvaltoihin viisumin?
.

Christiania

Kööpenhamina on yksi suomalaisten suosikkilähikohteista, joten luonnollisesti kaupungin nähtävyydet kiinnostavat. Christiania on kaupunginosa, mutta sen verran omanlaisensa, että kyllä sitä nähtävyydeksikin voi väittää!

Andalusia

Vuoden ensimmäinen matkamme suuntautui Andalusiaan. Jos mikä, niin etenkin talvikaudella Andalusia lienee yksi suosituimmista ellei suosituin suomalaisten talvikohde, joten on luonnollista, että juttu matkamme (Sevilla – Ronda – Malaga) hotelleista kiinnosti, kuten myös pieni juttumme Malagan nähtävyyksistä.

Kotimme Andalusiassa

Malagan parhaat

Nomadmania

Listan yllättäjä oli mielestäni ehdottomasti tämä juttu, joka kertoo maabongareiden käyttämän Nomadmania-sivuston verifiointiprosessista esimerkin innoittamana ja avulla. Tuossa introssa mainitun Juha Suoniemen lisäksi Suomi sai alkukesästä toisenkin kaikissa maissa käyneen henkilön, eli Anna-Katri Räihä saavutti tavoitteensa ja oli samalla ensimmäinen suomalainen nainen, joka on käynyt kaikissa maailman maissa.

Kuinka monessa maassa olet käynyt – ihan oikeasti?

Alkuvuoden kestosuosikit

Kohta 20-vuotisen historian aikana blogiimme on kuitenkin kertynyt monen monta ainakin ajoittaisiksi kestosuosikeiksikin päätyneitä juttuja. Alkuvuodesta 2023 tällaisia olivat:

Euroopan aakkoset

Tämän jutun on täytynyt päätyä jonkun tai joidenkin ihmisten tyypillisesti hakukoneista tekeminen hakujen kärkipään vastaukseksi, sillä niin paljon jo vuodesta toiseen tästä jutusta haetaan tietoa Euroopan pääkaupungeista. Alunperin kirjoitin jutun käytyämme meille viimeisessä Euroopan pääkaupungissa, Zagrebissa, kesällä 2018. Sittemmin olen sitä – juurikin jutun jatkuvan suosion takia – jopa hiukan päivittänyt.

Zagrebista tuli muuten mieleeni, että jos mietit Kroatiaa kohteena, niin kannattaa ehdottomasti harkita Zagrebia ylituristisoituneen Dubrovnikin sijaan. Ainakin me viihdyimme Zagrebissa hyvin. Dubrovnikista muuten, tiesitkö, että äskettäin kaupungissa kiellettiin tuntuvan sakon uhalla matkalaukkujen vetäminen, eli jos kuitenkin päädyt Dubrovnikiin ja haluat asua itse kaupungissa, niin varaudu siihen, että pystyt kantamaan matkatavarasi.

Suurimmat ja köyhimmät

Viime syksyn matkoillamme tulin parissakin kohteessa pohtineeksi näiden kohteiden sijoituksia maailman mittakaavassa.
Bangladeshin Dhaka on yksi maailman suurimpia kaupunkeja. Itä-Timor puolestaan Aasian köyhin valtio. Tällaiset listaukset, maailman suurimmat tai maailman köyhimmät, selvästikin kiinnostavat muitakin, sen verran paljon näitä paria juttua luetaan edelleen.

Maailman suurimmat kaupungit

Köyhiä ja rikkaita valtioita

Atlantin saarelta Norjan rannikolle

Lähtisinkö Saint Helenan saarelle?

Tämän jutun suosiota ihmettelin tuossa kevättalvella kerran jos toisenkin. Toki maailmanmatkaajaystäväni Esa kävi tuolla ja sen myötä Maailmanmatkaajien jäsenet saattoivat hetkellisesti olla saaresta vähän enemmän kiinnostuneita, mutta ei meitä sittenkään ole kuin runsas sata, joten ei se tätä selitä. Jossain vaiheessa kevättalvella Yle näytti kyllä uudelleen vanhan Matkapassi-ohjelman Saint Helena -jakson (vuodelta 2014), joten ehkä tämän jutun suosio juontaa siitä – Ylen suorilla lähetyksilläkin taitaa edelleen olla ihan merkittävän kokoinen yleisö. Ohjelmassa saarelle matkattiin edelleen postilaiva RMS St Helenalla, joka lopetti liikennöinnin jo vuonna 2018 saaren lentokentän avaamisen myötä.

Viikko Lofooteilla – mitä se maksoi?

Jos Andalusia  on suomalaisten talvisuosikki, niin Lofootit taitaa olla kesien kestosuosikki. Me kävimme Lofooteilla jo 7 vuotta sitten, eli kesällä 2013, mutta matkan kustannusyhteenveto kiinnostaa kesästä toiseen. Kustannusten lisäksi matkassamme Lofooteille saattaa kiinnostaa se, että toteutimme sen lentäen Bodöhön ja sieltä takaisin käytimme koko viikon juurikin Lofooteilla enkä autossa istuen ajamalla läpi Suomen ja Ruotsin ja takaisin. Lofooteilla toki liikuimme autolla, mutta vuokrasimme sen Bodöstä.

Jutun otsikkokuvassa alkuvuden suosituimmat Instagram-kuvamme, toinen Andalusiasta, Rondasta ja toinen Sansibarilta, Pingwen rannalta.

Tags from the story
Join the Conversation

12 Comments

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mikko! Osaltamme tiedän toki logiikan olevan, että kohteet, joihin monet itsekin matkustavat tapaavat kiinnostaa. Olenkin joskus vitsaillut, että jos haluaisi kalastella lukijoita matkablogiin, niin kannattaisi kiertää vaikka kolmiota Tallinna, Kanarian saaret ja Thaimaa. Joku Malawi tai Kamerun kannattaisi ehdottomasti ohittaa :-)

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mira! Olet siis todellinen nojatuolimatkailija – kiitos siitä, mukava, että sellaisiakin löytyy!

  1. Mielenkiintoinen postaus! Tällaisen voisi toteuttaa itsekin :) Täällä myös Norjan jutut nousee suosituksi kesäaikaan, ja varsinkin (ei niin yllättäen) Lofootit kiinnostaa vuodesta toiseen!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Eveliina! Olen näitä nyt joitakin vuosia tehnyt puolivuosittain, tuleepahan dokumentoitua blogimme ”vaiheita” tälläkin tavalla.

  2. says: Ne Tammelat

    Näitä on mielenkiintoista seurata. Meidänkin listamme on aika jännittävä, kun sitä aina vuodenvaihteessa summailemme synttäripostauksen yhteydessä. Saa nähdä, muuttuuko järjestys, kun saatiin Espanja käytyä ja sieltä on nyt juttuja tulossa.

    Tuo matkalaukkojen vetokielto on kyllä aika kuumottava. Dubrovnikissakin melko pötsi se vanha kaupunki ja jo pelkästään se portaiden määrä ilman mitään laukkuja saa hien pintaan :)

    1. says: Pirkko

      Kiitos kommentista! Eiköhän Espanja-jutut ainakin talviaikaa helpostikin löydä lukijansa. Tavallaan kannatan sitä, että kaupungit, tyyliin Dubrovnik, ottavat tilansa ”takaisin” itselleen. Itse asuimme kauan sitten Tapiolassa ja silloin tällöin alueen arkkitehtuuria esittelevät bussikierrokset pysähtyivät keittiön ikkunamme eteen. Onneksi riittävän harvakseltaan – jos niitä olisi ollut päivittäin ja useita, niin olisin varmaan jo ruvennut tutkimaan, että voiko turistibusseja kieltää ajelemasta tuolla kadulla.

  3. Näitä luetuimpia juttuja on kyllä aina mielenkiintoista tarkastella. Käytännölliset postaukset joissa on jotakin ohjeita, onkin usein siellä kärjessä. Niin kuin tässäkin. Ja sitten tosiaan ne vaihtelevat sesonkiluontoisesti myös. Minulla yksi kesäsuosikki taitaa olla Strömsön postaus.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Paula! Tuossahan tuo tietynlainen dilemma on, jos blogin merkittäväkin osafunktio on dokumentoida omat reissunsa ja jos kohde on vähemmän tunnettu, niin eipähän niitä lukijoita massoittain niillä jutuilla kerätä. Toisaalta, kun tällä blogilla ei kaupallisia tavoitteita ole, niin en myöskään ala matkustamaan sillä ajatuksella, että mikä eniten kiinnostaisi potentiaalisia lukijoita.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *