Vuosi 2014 blogissamme

Meriharakka suosituimmat 2014Toinen vuosiyhteenveto hetimmiten tuon matkailuvuosiyhteenvedon kaveriksi – nimittäin blogissamme nämä vuonna julkaistujen juttujen suosituimmat:

  1.  Ensimmäinen matkamme Uber-taksilla
  2.  Ryhdy maabongariksi
  3.  Turistina Qatarissa, Bahrainissa ja Kuwaitissa
  4.  Kesäretki Klovharun saarelle
  5.  Lukijatapaaminen Saigonissa
  6.  Minskin nähtävyydet
  7.  Turistina Minskissä
  8.  Meriharakka pääsi finaaliin!
  9.  Eurooppa 100%
  10.  Palaute Albatrosille ja matkan kustannukset

Listalla siis vaan tänä vuonna julkaistut jutut – Google Analyticsin listalla vuoden suosituimmista nämä piti poimia ensimmäisen 36 jutun joukosta, sillä monet suositut juttumme ovat suosittuja vuodesta toiseen.

Juuri näiden juttujen päätymisestä vuoden suosituimmiksi, voisi ehkä päätellä seuraavia asioita:

  • Ajankohtaiset asiat kiinnostavat myös blogeissakin:  Uber-taksit ovat nämä vuonna olleet monella tapaa pinnalla, jääkiekkokisat Minskissä saivat ihmiset kiinnostumaan myös maasta ja kaupungista ja Tove Janssonin juhlavuosi kannatteli varmaan osaltaan myös juttuamme Klovharun saarelta (jonka muten yleisön pyynnöstä julkaisimme myös englanniksi). Formulakisat Bahrainissa saattoivat siivittää tuota Qatar, Bahrain, Kuwait  -juttuamme – ehkä myös se, että ainakin Kuwaitista suomenkielisiä matkajuttuja ei juuri ole tarjolla, joten siitä kiinnostuneet päätyvät blogiimme.
  • Meriharakka.net on selkeästi profiloitunut maabongareiden pitämäksi matkablogiksi ja ehkä juuri siksi jutut kuten Ryhdy maabongariksi tai Eurooppa 100% ovat keränneet paljon lukijoita
  • Lukijatapaaminen Saigonissa nousi noin ylös luultavasti siksi, että tapaamamme lukijat jakoivat sitä laajalti omissa sosiaalisen median verkoistoissaan – mikä oli tietysti ihan mukavaa
  • Palaute Albatrosille lienee kiinnostanut, koska Albatros on Suomessa suhteellisen uusi toimija ja sen tarjonta on ollut näkyvästi esillä mm. Helsingin Sanomissa kuluneen vuoden aikana.

Meriharakka suosituimmat 2013

Viime vuoden vuoden suosituimmista jutuista vielä tänäkin vuonna noiden 36 jutun joukossa olivat myös nämä jo ennen vuotta 2014 kirjoitetut jutut.

Nopeasti suosituksi nousi myös vasta viikko sitten julkaisemamme juttu Lapset eivät ole nähtävyyksiä, mutta ei se kuitenkaan ihan viikossa ehtinyt nousta ”kärkisijoille”.

Pääosa blogimme lukijoista on tietysti Suomesta ja muiden maiden lukijoista ainakin Ruotsi ja Englanti selittynevät siellä asuvien sukulaistemme kautta, mutta blogiamme luetaan paljon myös Yhdysvalloissa, Espanjassa, Saksassa – ja yllättäen kuluneena vuonna myös Brasiliassa.

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Sofia / Liikkeellä

    Teillä on takana hieno vuosi ja blogissa kiinnostavia juttuja; minun suosikikseni nousee varmaankin tuo Klovharun saaren juttu, siinä on sitä jotain erilaista ja lähetinkin jutun linkin myös Tove Janssonin elämästä kiinnostuneelle siskolleni :)

  2. says: Pirkko

    Kiitos Sofia – meidänkin mielestämme Klovharun retki oli hieno.
    Tuo pieni jännitysmomentti vielä sen suhteen, että päästäänkö saarelle lopulta kuitenkaan meinasi menomatkalla melkein salvata hengen, mutta onneksi rantautuminen sitten kuitenkin onnistui!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *