Lomakkeista kiinnostaviin kohteisiin

Suosituimmat 2022 1

Juhannusviikolla kuluva vuosi alkaa olla jo puolessa välissä, joten otetaanpa pieni tilastojuttu tähän väliin. Poimin tähän alkuvuoden luetuimmat jutut kultakin kuukaudelta – siis menetelmänä listata luetuimmat jutut alkuvuodelta ja poimia niistä luetuin tammikuussa, helmikuussa, maaliskuussa jne. kirjoitettu juttu. Lukijamäärien perusteella nämä olivat siis kunkin kuukauden ”onnistuneimmat” jutut. Samalla ne taitavat omalta osaltaan heijastaa matkailuun liittyviä asioita ja mielialoja alkuvuonna 2022.

Tammikuu

Vuoden ensimmäinen matkamme suuntautui – kuten monen muunkin suomalaisen – Espanjaan. Tuolloin askarreltiin vielä ennen matkaa Euroopankin osalta näiden erilaisten maahantulosäädösten, -sovellusten tai kaavakkeiden parissa, joten aihe kiinnosti:

Maahantulokaavakkeita ja koronatestejä

Helmikuu

Helmikuussa matkustimme todella hyvään aikaan – etenkin näin jälkikäteen arvioiden – Sri Lankaan. Sinne tarvittiin silloin viisumia, terveysselvitystä, vakuutusta ja PCR-testikin ja tämäkin kokonaisuus kiinnosti monia:

Suuntana Sri Lanka

Maaliskuu

Sri Lankasta palatessamme mokasin pahasti Columbosta Dohaan lennolla ja unohdin lentolaukkuni koneeseen. Vaikka tajusin tilanteen jo lentokenttäbussissa, niin laukkua ei enää saanut koneesta ja edessä oli muutama kuumottava päivä ennen kuin laukku lopulta tuli omia teitään Helsinkiin:

Ei enää koskaan businessluokassa!

Huhtikuu

Vähän myöhemmin keväällä tilanne Euroopan matkailun osalta alkoi olla jo melko normaali. Erilaiset koronaan liittyvät muodollisuudet, Euroopassa, alkoivat olla jo menneen talven lumia. Me kävimme Oslossa ja lukijoitakin kiinnosti jo itse Oslo, ei miten sinne pääsisi:

Oslo – näe ja koe ainakin osa näistä

Toukokuu

Toukokuussa julkaisin jutun Saksan pohjoisimmasta kolkasta, Syltin saaresta. Myönnän, että ennen Pohjanmeren risteilyämme emme olleet koskaan saaresta kuulletkaan, mutta niin vaan juttu nousi luetuimmaksi toukokuun jutuksi.
Blogimme ohella Syltin saari on sittemmin putkahdellut esiin ainakin parissa lehtijutussa tänä keväänä, joten ilmeisesti Syltillä on nostetta!

Sylt – saari, jolta hiekkaa ei saa viedä pois

Kesäkuu

Kesäkuussa tuli kuluneeksi 5 vuotta toisesta syöpädiagnoosistani ja samaan tapaan kuin ensimmäisen kohdalla valitsin kertoa siitä vasta kun ainakin teorian mukaan juttu on jo paremmalla puolella. Syöpädiagnooseissahan tavataan seurata tilannetta viisi vuotta ennen kuin vaaran todetaan olevan ohi.

Kirjoitin jutun, matkablogi kun tämä kuitenkin on, lomittaen tapahtumia samaisella viisivuotiskaudella tekemiimme matkoihin, eli koska selvisin kuitenkin aika vähällä, niin aika vähän asia loppujen lopuksi vaikutti matkailuharrastukseemme.

Toinen kerta

Toinen nopeasti suosiota kerännyt juttumme kesäkuulta kertoi yöretkestämme Bengtskärin majakalle.

Yö Bengtskärin majakalla

Kiinnostavia hotelleja

Vanhempien juttujen suosikkien joukossa oli alkuvuodessa useampikin hotellijuttu, esimerkiksi nämä:

The Barö

Järvisydän – testissä uusi Kotahotelli

Scandic Hamburger Börs

Yö vankilassa

Jutun otsikkokuva on Espoosta, Haukilahden rannalta, Espoo Suursaari Race -purjehduskilpailun lähdöstä muutaman viikon takaa. Nimestään huolimatta tällä kertaa veneet eivät kiertäneet Venäjälle kuuluvaa Suursaarta.

Tags from the story
Join the Conversation

8 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Toisaalta tietysti suosituimpien juttujen valikoimaan vaikuttaa myös se – ainakin kun valitsen ne tällä tavalla uusista jutuista, en ikivihreistä – että mitä on kirjoitettu. Jos jossain kuussa on lähinnä tarjolla ulkomaita, niin pakkohan sen suosituimmankin on löytyä niiden joukosta :-)

 1. says: Ne Tammelat

  Tuntui, että korona-aika kesti ikuisuuden, mutta ainakin nyt oman fiiliksen mukaan matkustustilanne olisi lomakkeiden osalta helpottunut ja tilalle ovat tulleet ruuhkat lentokentillä.

  Mielenkiintoiset kaksi vuotta kyllä takana, joten mekin olemme päätyneet kirjoittelemaan käytännöistä aika yksityiskohtaisesti sen hetkisiltä reissuilta.

  Mukavaa, että ns. ”normaalit” matkailuartikkelit ovat palanneet kärkeen :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Vaikka mekin muutaman näitä ”näin matkustat nyt” -juttua kirjoitimme, niin jotenkin jo niiden kirjoittaminen oli sikäli turhauttavaa, että jo silloin tiesi, että nämä tällaiset jutut vanhenevat käsiin jo melkein heti ilmestyessään. Tämä matkailun nykyinen kaaos ainakin Euroopan ja Amerikan lentokentillä on kyllä jo vähän luontaantyöntävä. Lontoota tekisi mieli kerrata, kun reissu oli jo ennen koronaa sinne varattunakin, mutta juuri nyt ei oikein uskalla lentoja Lontooseen varata.

 2. says: Terhi

  Minäkin kiinnostuin heti tuosta Syltin saaresta.
  Toivottavasti tämä ”normaali” nyt kestää, kaksi vuotta sitä kurimusta oli ihan tarpeeksi. Toisaalta tuli kyllä reissattua paljon enemmän kotimaassa ja löytyi tosi hienoja paikkoja joihin en varmaankaan koskaan olisi ehtinyt.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Juuri nyt vaikuttaa siltä, että kaikkia rajoituksia puretaan tai ainakin kevennetään noin kaikkialla, mutta saa sitten tosiaan nähdä mitä syksy ja talvi taas tuo tullessaan. Edelleen kannattanee kaikkiin suunnitelmiin asettaa ainakin henkinen varautuma siitä, että kaikki voi vielä muuttua …

 3. Tällaisia koosteita ja tilastoja on kiva lukea :) Ja vau, miten paljon olettekaan tänä vuonna ehtineet matkustamaan. Omalla kohdalla kotimaa vie vielä voiton, mutta katsotaan, josko tässä ehtisi vielä tänä vuonna suuntaamaan Suomen rajojen ulkopuolelle. Hittolainen, kun työt haittaavat harrastusta :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Eveliina! Eläkkeellä on aikaa – ja toisaalta ajatus, että nyt kannattaa matkustaa, kun kunto vielä kestää – ja kun nyt jo pahimmat koronaan liittyvät haasteetkin on selätetty.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.