Kotimaan matkailun kevät

Kotimaan matkailun suosituimmat jutut

Meriharakka -blogin ominta aluetta on maabongaukseen liittyvä matkailu. Vai pitäisikö jo sanoa, että oli … edellisestä uudesta maa- tai aluepisteestä on vuosi, 3 kuukautta ja 18 päivää (TCC-piste Arubalta). Tai no, viime kesänä kävimme Bergenissä ja Ålesundissa, josta saimme Nomadmanian alueen (Norway – Vestlandet) pisteen, mutta Nomadmanian osalta meillä ei missään vaiheessa ole ollut mitään tavoitteita.

Matkablogeja luetaan edelleen!

Koronavuosi, ja vähän jo toistakin, on mennyt kotimaan matkailun parissa ja se näkyy myös blogimme suosiossa. Siinä missä itse asiassa suhteellisen harvoja kiinnostavat jutut vaikka Surinamesta, niin kotimaan hotellit ja vaikka kansallispuistot kiinnostavat paljon useampia. Kesäkuussa yksittäisten lukijoiden määrä blogissamme ylitti taas kerran 10 000 lukijan rajan ja lukijamäärät ovat olleet kasvussa koko alkuvuoden. Matkablogille, jossa ei ole lifestyle-elementtejä eikä juurikaan meihin henkilöinä liittyviä juttua, luku on vähintäänkin tyydyttävä, etenkin näinä aikoina.
(Lisää lukuja niistä mahdollisesti kiinnostuneille esittelysivullamme.)

Kotimaan kohteet kiinnostavat

Tänä keväänä te luitte aivan erityisesti näitä juttuja:

11 päivää pizzajonossa

Kevään matkasuunnitelmat

Joulu Hangossa

Järvisydän – testissä uusi Kotahotelli

Yö vankilassa

Kauklahdessa sijaitsevaa Pizza Edviniä päädyimme testaamaan lehtijutun perusteella ja selvästikin aiheesta kiinnostui myös moni muu.
Matkasuunnitelma-jutut ovat vakiosuosikkeja ja etenkin kun näin korona-aikaan olemme kertoneet niistä vain harvoin, niin sen kerran kun tuolla otsikolla jotain julkaisimme sitä luettiin, paljon.

Muut kolme suosituinta juttua ovat kaikki hotellijuttuja, joskin juttu Joulu Hangossa kertoo kyllä vähän muustakin kuin Regatta SPA -hotellista.
Hotel & Spa Resort Järvisydän (ja sieltä tekemämme norpparetki) kuten myös Hotel Kakola Turussa kiinnostivat myös monia.
Viimeisimpänä hotellijuttuna minulla on työn alla juttu The Barö -hotellista Inkoossa ja melkein uskaltaisin veikata, että siitäkin tulee suosittu :-)
Hotellijutut, Regatta SPA -hotellia lukuunottamatta, ovat olleet blogiyhteistöitä, eli olemme maksaneet oleskelustamme näillä jutuilla ja somekanavissa julkaisemallamme aineistolla.

Juttumme Helsinki Biennaalista on melko tuore, mutta sen lukijamäärät taitavat kesän mittaan nousta vielä nykyisestäkin, eli jos tarkastelisin tilannetta vaikka kolmen kuukauden päästä, niin se todennäköisesti kuuluisi joukkoon.

Helsinki Biennaali – 12 tärppiä Vallisaareen

Ulkomaan matkailua

Algeria Kotimaan matkailun suosituimmat jutut
Sidi Fredj’n satamakaupunki Algerian pohjoisrannikolla

Ulkomaan kohteista kertovia juttuja ei alkuvuoden aikana luettu käytännössä lainkaan. Luetuimpien 50 jutun listalle nousivat seuraavat jutut:

Näistä paria ensimmäistä luettaneen enemmän Netflixin tai jonkun muu suoratoistopalvelun ohjelmien takia. Kahta seuraavaa luultavasti jonkun vähän laajemmalle Tik Tokissa tai muussa palvelussa levinneen kysymyksen myötä ja vasta Mongolia-juttu voisi liittyä oikeasti kiinnostukseen Mongoliasta matkakohteena.

Euroopan nyt jo saavutettavista ”peruskohteista” kuten Kreikan saarilla tai Espanjan Aurinkorannikolla emme ole olleet aikoihin, joten juttuja näistä luultavasti ensimmäisinä suomalaisia kiinnostavista ulkomaan kohteista ei blogistamme juuri löydy.

Korintin kanava Kotimaan matkailun suosituimmat jutut
Kreikassa kävimme viimeksi syksyllä 2019, mutta silloinkin vain Manner-Kreikassa. Kuva Korintin kanavalta.

(Jutun otsikkokuva on Maarianhaminan Lilla Holmenilta lasten juhannussalon pystyttämisestä tänä juhannuksena.)

Tags from the story
Join the Conversation

4 Comments

 1. Noinhan se varmasti on, että harvahko korona-aikana (ulkomaan)matkajuttuja lukee. Kotimaassa olevat kohteet sen sijaan tosiaan tuntuvat kiinnostavan. Täytyy monessakin mielessä toivoa, että tilanne rokotusten myötä nyt muuttuisi. Itsellänikin on jo yksi saatuna!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Vähän ikävästi tuo maailman avautuminen ilman hillitöntä testaus/karanteenirumbaa tuntuu koko ajan menevän vielä vähän eteenpäin. Tällä hetkellä toivon, että elokuussa pääsisi jo … jonnekin!

 2. On tosiaan ollut kyllä vipinää blogissa ja nimenomaan Suomen postauksissa viime aikoina. Minullakin taisi olla ennätys viime kuussa. Siinä mielessä toisaalta motivoivaa, että moni matkabloggaaja on tainnut jopa lopettaa nyt, kun ei pääse kunnolla matkustamaan. Ja tuntuu tosiaan vaan jatkuvan tämä rajoitusten suma.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! Ehkäpä tässä on käynyt niin, että me ”jäljelle jääneet” olemme keränneet sitten ”kaikki” lukijat itsellemme :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *