Matkablogin koronavuosi

Ensilumi 20.11.2020 Vuoden 2020 suosituimmat

Vitsailin ensimmäisinä koronakuukausina matkabloggaajien Facebook -yhteisössä, että blogimme lukijamäärät ovat laskeneet samaa tahtia kuin pörssikurssit, mutta ehkä hiukan yllättäen ne ovat myös toipuneet siinä missä pörssikurssitkin. Vuositasolla blogimme lukijamäärät laskivat tänä vuonna edellisestä vuodesta vain 2 prosenttia (päivitän tarkemmat luvut blogin perustietosivulle viimeistään ensi viikolla).

Toisin kuin osa muista matkabloggaajista, ehkä toisin kuin useimmat matkabloggaajat, jatkoimme aktiivisesti uusien juttujen julkaisemista koko vuoden ajan. Tulimme kotiin monta kohdetta käsittäneeltä kiertomatkalta juuri maailman sulkeutuessa, joten ihan tuorettakin aineistoa riitti useammaksi kuukaudeksi, kesällä kiersimme niin luontopolkuja kuin kotimaata ja kävimme Norjassa. Loppusyksystä julkaisimme joitakin jo pitkään suunnitelmissa olleita maayhteenvetoja maista, joissa olemme käyneet vähintään kolmesti ja niitäkin luettiin yllättävän paljon ajatellen sitä, että ne kuitenkin olivat ”vain” historiakatsauksia.
Kaikenkaikkiaan julkaisimme vuonna 2020 lähes 150 juttua.

Luetuimmiksi tänä vuonna kirjoitetuiksi jutuiksi nousivat jutut luonnollisesti koronaan ja kotimaan matkailuun liittyvät jutut, mutta myös juttuja tammikuisesta Gambian matkastamme luettiin vielä pitkään maailman jo sulkeuduttuakin. Kotoilukin oli suosiossa, eli juttu kodistamme, juttu ystäväni Pirjon nukkekodista ja kirjasta Naiset, joita ajattelen öisin kertova juttu.

Ulkomaan kohdejutuista 15 kärkeen mahtui Gambiaa käsittelevien juttujen lisäksi vain yksi, eli Pirunsaarta käsittelevät juttu – osittain Papillon-elokuvan televisioesityksen myötä, mutta juttua luettiin kyllä paljon muinakin kuukausina.

Matkamessut ja matkasuunnitelmamme kiinnostivat vielä tammi-helmikuussa kovastikin, mutta sittemmin aika ajoi tietysti näiden ohi.

Korona

Vuoden kaikkein luetuin juttumme oli juttu siitä, miten saimme rahojamme takaisin peruuntuneista lennoistamme.

Rahat takaisin peruutetuista lennoista

Matkablogin tulevaisuutta pohdin hiukan heti koronasulkujen alettua ja aihe selvästikin kiinnosti myös lukijoitamme.

Matkablogi koronan aikaan?

Kotimaan matkailua

Kevään tiukimpien sulkujen jälkeen lähdimme toukokuun lopussa ensimmäiselle lyhyelle matkalle Hankoon, vain kävelemään Suomen eteläisimmän luontopolun. Kesäkuun lopulla uskaltauduimme jo Tampereelle ja heinäkuussa pidemmälle kierrokselle Itä-Suomeen. Kaikki nämä matkamme kiinnostivat monia.

Suomen eteläisin luontopolku

Turistina Tampereella

Luontoa ja luksusta Nurmeksessa

Koti ja keittiö(t) Tampereella

Kotoilua

Kotoilu oli tietysti meilläkin pitkälti vuoden teema maaliskuun puolenvälin jälkeen, joten oli ehkä luontevaa avata hiukan kotiympäristöämmekin lukijoillemme. ”Avasimme” myös ystävämme nukkekodin, ja sekin kiinnosti! Kotisohvalla Suomen kodeissa paitsi luettiin matkablogejakin, katsottiin elokuvia ja televisiosarjoja ja luettiin kirjoja ja sekin näkyi muutaman blogimme jutun suosiossa, väittäisin.

Jutun talvinen otsikkokuva on muuten kotirannaltamme 20.11.2020, jolloin Etelä-Suomeen satoi ensilumi, joka kyllä suli aika pian. Nyt vuodenvaihteessa täällä on märkää ja vihreää.

Tervetuloa kylään!

Pienten matkamuistojen koti

Pirunsaari ja Kouroun avaruuskeskus

Naiset, joita ajattelen öisin

Gambia

Alkuvuoden matkakohteistamme vain Gambia oli kohde, josta monet suomalaiset ovat kiinnostuneita, jo senkin myötä, että se vielä viime vuodenvaihteessa oli ”ihan tavallinen” pakettimatkakohde. Enää se ei sitä ole, sillä Tjäreborg on tainnut peruuttaa Gambian matkansa ainakin ensi talveksi, ellei pidemmäksikin aikaa.

Gambia & Tjäreborg – viikon hinta

Gambian rannoilla

Matkasuunnitelmia

Matkamessujen tiimoilta kirjoitin mm. jutun, jossa käsiteltiin matkailun merkitystä monelle kohteelle. Halusin tuoda esiin näkökulmaa, että ehkei se lentämisen lopettaminen olekaan vain hyvä asia. Vain pari kuukautta sen jälkeen lentäminen loppuikin ja kas, ympäri maailmaa, Suomen Lappia myöten, kaivattiin lentäen tulevia turisteja. Paitsi matkailusta toimeentulonsa saavat ihmiset, myös esimerkiksi Afrikan eläimet ovat kärsineet koronavuoden lentämättömyydestä.

Lentäisinkö sittenkin? Matkamessut 2020

Matkamessut 2020 – voita liput kahdelle!

Muutama päivitys matkasuunnitelmiimme

Kestosuosikkien kärkikin muuttui

Pitkään yksi blogimme luetuimpia juttuja oli insinööriotteella laadittu ohje matkalle pakkaamisesta. Tänä vuonna se sai antaa tilaa uusille vanhoille (siis ennen tätä vuotta) kirjoitetuille suosikeille, kuten vaikka ehkä osittain koronan nostamina jutut:

Toivottavasti jälkimmäistä, Hietaniemen hautausmaalta kertovaa juttua, luettiin kotimaan matkakohdemielessä, ei sentään koronakuolemien innoittamana.

Keuhkoveritulppa feature

Taiteilijakukkula Alvar Aalto

Yllättäen loppukesästä hetkellisesti kovin suosituksi noussutta juttua Maailman suurimmilla kamelimarkkinoilla luettiin kuulemma niin paljon siksi, että TikTokissa, somekanavassa, jossa emme ole läsnä, on kyselty kamelin hintaa ja siihen vastauksena Google-haku tarjoaa tätä juttua.

Myös juttua Euroopan pääkaupungeista luetaan jostain syystä koko ajan tänäkin vuonna. Juttuun Minne suomalainen tarvitsee viisumin monen päätyivät ehkä etsiessään tietoa koronaan liittyvistä matkustusrajoituksista, vaikka sellaista tietoa ei jutusta löydy.

capitals FB Vuoden 2020 suosituimmat

Muuta suosittua

Karttasovelluksemme ja siihen liittyvä taustajuttu on myös jatkuvasti yksi blogimme suosituimpia sivuja – ja pidämme siitä, karttasovelluksesta, kovasti itsekin.

Myös purjehdushistoriamme kiinnostaa edelleen lukijoitamme:

Kategorioittain juttuja etsitään erityisti hauilla Matkakustannukset ja Matkasuunnitelmat.

… mutta loppuvuonna syntyneitä syrjitään

Kannattaa myös muistaa, että kun joulukuun lopussa tarkastelee koko vuoden tilastoja, niin alkuvuodesta julkaistuille jutuille on saattanut kertyä paljon enemmän lukukertoja kuin vaikka vuoden lopulla julkaistulle mainiolle jutulle Huh huh mikä vuosi! mutta eihän maailma koskaan ole ihan reilu.

Instagramin suosituimmat

Instagramissa julkaisemiemme kuvien vuoden 9 suosituinta kuvaa ovat nämä: tuplaselfie meistä Geiranger-vuonolla Norjassa, kokonaista kolme kuvaa yöretkestämme Keilaniemen Nolla-mökkiin, auringonlaskuja Kainiemessä Nurmeksessa, Suomenlahden lautalta ja kotirannasta Haukilahdessa – ja pari karhua!

top 9 2020 Vuoden 2020 suosituimmat

Näiden kuvien myötä toivotamme kaikille lukijoillemme onnellista uutta vuotta 2021 – tuokoon alkava vuosi tullessaan muutaman ulkomaan matkankin, niin teille kuin meille!
Pirkko ja Lasse

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
Join the Conversation

34 Comments

 1. Oikein hyvää uutta vuotta myös teille!
  Minäkin jatkoin blogin kirjoitusta ympäri vuoden, kun tuli matkustettuakin ympäri vuoden. Alkuvuodesta en matkannut, mutta silloin minullakin riitti juttua viimeisimmistä matkoista aika pitkälle kevääseen asti. Kevään jälkeen olenkin matkannut kotimaassa, ja näin juttua on taas riittänyt.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Juttuja tosiaan riitti koko vuodeksi – tosin nyt Suomen talvesta en ole ihan varma, kun emme taida Lappiinkaan lähteä.

 2. Paljon on tarinaa riittänyt koronasta huolimatta :)

  Itse olin alkuvuodesta hieman skeptinen sen suhteen, kiinnostaisivatko kotimaan jutut ketään. Mutta niin vaan kiinnostivat :)

  Reissurikasta uutta vuotta 2021!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Eveliina! Niin, koronasta huolimatta – peruuntuneita matkoja lukuunottamatta olen kuitenkin harkitusti jättänyt korona-arjen pääosin ainakin blogin ulkopuolelle ja pitäytynyt aiheessa eli matkailussa.

 3. Oikein mukava oli seurata reissuvuottasi, ja bloggaajana on kiinnostavaa nähdä mitkä postaukset ovat keränneet lukujoita. Papillon on ollut suosittu, mikä on aika poikkeuksellista noinkin kaukaisesta kohteesta – toki kuuluisa elokuva on kyseessä ainakin omanikäiselle ja sitä vanhemmille.

  Tietysti kun paljon reissaa, niin ei jutut lopu kesken eli siinä ei koronakaan tahtia hidasta. Sinulla taisi itse asiassa jopa kasvaa, kun olit kotimaassa enemmän?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Totta tuokin, että kun olemme olleet enemmän kotona, niin blogin tiimoilta on ehditty tekemään joitakin jo pitkään suunnitelmissa olleita yhteenvetojuttuja ja toisaalta siivoamaan blogin alkutaipaleen vanhimpia juttuja bittiavaruuteen.

 4. Oikein hyvää uutta vuotta myös teille!

  Hauskoja nuo yllättävät nousut suosituiksi, kuten tuo kamelimarkkinajuttu. Yksittäisten juttujen osalta sattumalla voi olla suuri rooli. :)

  Toivottavasti tuleva vuonna päästäisiin matkustamaan itse kukin ulkomaillakin selvästi enemmän kuin tänä vuonna!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Hauskinta noissa yllättävissä olisi vielä tietää, että mistä ne kulloinkin johtuvat. Euroopan pääkaupungit ja Lähi-itä 100%, joka ei ihan Top 15 -listalle mahtunut, mutta Top 25:ssa sekin – näistä olisi kyllä kiva tietää, että mikä niitä nyt tänä vuonna on nostanut. Tuon Euroopan pääkaupungit lukijat (tai hakukoneet) löysivät kyllä jo joitakin vuosia sitten, mutta se on sinnikkäästi pysynyt pinnalla.

 5. says: Reissu-Jani

  Kiitoksista hyvistä jutuista. Kovin paljon olette ehtineet kirjoittamaan vuoden aikana juttuja, ja hyvä niin. Niitä on aina kiva lukea. Erityisesti ne ”historialliset matkakuvaukset” olivat kiinnostavia. Itseltäni jutun ideat meinasivat loppua maaliskuussa, mutta kesän matkajuttujen (Lapissa kuukauden ajan) päätin kirjoittaa jotain menneistä matkoista – kuten ensimmäisestä matkoistani, eka ulkomaan matka ja charter-matka jotka ovat yllättäen saaneet paljon lukijoita. Blogini luetuimpia juttuja ovat Albaniaa ja Azerbaijania koskevat kertomukset – syytä en ihan tiedä jälkimmäiseen. Albania kiinnostus on selviö – sinne suomalaiset näyttivät matkustaneet paljon.

  Toivottovasti tänä vuonna 2021 saamme taas hieman enemmän mahdollisuuksia matkustaa. Itse lähden heti nyt uudenvuoden päivänä kohti Kainuun korpea.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Olisivatko syksyn uutistapahtumat nostaneet Azerbaijania? Voisin hyvin kuvitella. Mukavaa matkaa Kainuun korpeen! Meillä on alkutalvi vielä vähän hakusessa, kun juurikin ne korvet (ja Lappi) eivät oikein ainakaan ensi ajattelemalta tunnu omilta kohteilta.

 6. Aivan huikea tuo teidän postaustahti! Mielenkiintoista kuulla miten korona vaikutti – tai siis ei vaikuttanut. Itselläni vaihtelu oli suurta kuukausitasolla, mutta yllättäen lukijamäärät vain kasvoivat. Ehkäpä moni halusi nojatuolimatkailla blogien parissa, kun reissuihin ei päässyt.
  Aina on myös vähän mysteeri, mitkä aiheet innostavat ja nousevat kärkeen. Itselläni top 12 listalle kiipesi juuri ennen koostetta julkaistu juttu Japanista.
  Saattaa toki olla, että lukijani muistavat, että olen viettänyt maassa paljon aikaa ja ovat odottaneet, että kirjoittaisin sieltä blogiinkin.
  Tuo kamelijuttu alkoi kiinnostaa niin, että täytyypä käydä lukemassa se, kun en muista olenko sitä aiemmin huomannut.
  Mukavaa alkanutta vuotta teille ja toivotaan, että pian taas pääsee reissaamaan!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tanja! Postaustahtia selittää ehkä vähän blogimme jossain määrin päiväkirjamainen ote, eli käytämme sitä myös ihan vaan itseämme varten dokumentoidaksemme elämäämme. Jotenkin on sittenkin helpompi kasata vaikka kolmekin lyhyehköä juttua viikossa kuin tarttua siihen periaatteessa mielenkiintoiseen ajatukseen kirjoittaa elämänkerta :-) Mutta ainakin blogin (+ päiväkirjojen) myötä on materiaalia, jos siihen asti joskus pääsisi.

 7. says: Tuuli

  Lukijana on ollut todella kiva, että pari suosikkimatkablogini eivät ole kokonaan lopettaneet kirjoittelua, ja te vielä julkaisseet kohtalaisen paljonkin. On kuitenkin muodostunut tapa aina tutkailla, mitä suosikkiblogeissa vireillä, ja tänä vuonna on hyvin kelvannut vähäisempikin eksotiikka ja vaikka ihan kuulumiset koronan keskellä. Matkustus on tietysti blogin pääasia (eikä sisustus) mutta minusta on ihan kiva käydä bloggaajan kotona ”kylässä”, varsinkin, kun sisustaminen sinällään kiinnostaa.

  Hyvää uutta vuotta ja matkustusmahdollisuuksia toivotellen!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuuli! Mukavaa, että olet pysynyt matkassa – ja ehkäpä jollain näkökulmalla kutsun Sinut taas joskus ”kylään” muutenkin elämäämme :-)

 8. Mahtavaan tahtiin olette jaksaneet postata ja erilaisista aiheista. En voi väittää itse pystyneeni samaan, mutta itselleni edellinen vuosi on ollut superkiireinen eikä matkoja ole tullut samaan tahtiin.

  Huomasin itsestäni sen, että keväällä ja kesällä tuli luettua enemmän juttuja kotimaasta, mutta syksyn tullessa alkoi kaivata ”pakoa pohjolasta”, jolloin vanhatkin postaukset tai vanhat matkadokumentit Areenasta alkoivat taas kiinnostaa.

  Hyvää uutta vuotta ja hyviä tulevia reissuja!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Sepä se, matkablogi tarvitsee paitsi matkoja (tai vanhoja matkoja) myös aikaa juttujen tuottamiseen. Meidän tapauksessamme on vielä riittänyt materiaalia ja koronan myötä aikaakin on ollut vaan entistä enemmän.

 9. Minäkin jatkoin blogin kirjoittamista, vaikka välillä tuntui siltä, että jääkö hyvät aiheet koronan jalkoihin. Australian reissun jälkeen varsinkin tätä pohdin, mutta kirjoitin jutut silti. Näköjään ihmiset olivat nojatuolimatkojen tarpeessa, koska ne keräsivät ihan mukavasti lukijoita. Myöhemmin Suomen kaupungit sekä luontokohteet antoivat aihetta postauksille, vaikka täytyy myöntää, että välillä piti oikein pinnistellä mistä sitä kirjoittaisi. Ihan turhan päiväisiä jaarituksia ei kuitenkaan viitsinyt tehdä. Huikean määrän olet juttuja kirjoittanut poikkeuksellisen vuoden aikana. Hyvää uutta vuotta ja toivottavasti päästään pian reissuun! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Totta tuokin, että jollain tavalla pitäisi ehkä miettiä, että julkaisee jutut aikaan, jolloin ihmiset niitä haluaisivat lukea. Toisaalta itse ainakin pyrin tekemään jutut mahdollisimman tuoreeltaan, sillä mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vähemmän aihe enää itseäni(kään) kiinnostaa ja se varmasti näkyisi jutun tasossa.

 10. Matkabloginne on hyvin sopeutunut koronaan, kuten monilla muillakin. Kotimaa on saanut kyllä tänä vuonna huikean paljon ansaitsemaansa näkyvyyttä blogeissa, se on hyvä puoli koronassa!

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Tiedä sitten mitä tuo sopeutuminen tarkoittaa – mutta hengissä on selvitty, niin blogina kuin ihmisinä :-)

 11. Mahtava määrä juttuja koronavuodelta ja kiinnostavaa kuulla, mikä ihmisiä on eniten temmannut mukaansa! :) Kotimaan vinkkien lisäksi itsestäkin on ollut mukava lukea juttuja jostain aivan muualta kuin pohjolasta.

  Tuo Nollamökki olisi muuten kiva kokea. Muistelisin, että niitä olisi myös muualla täällä pk-seudulla, täytyypä tsekata.

  Reissurikasta ja hyvää uutta vuotta teille! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Emilia! Keilaniemen lisäksi ainakin Vuosaaressa hotelli Rantapuiston yhteydessä on Nolla. Tosin ainakin viime kesänä sitä myytiin mielestäni vähän hassusti vaan hotellihuoneen kanssa yhdessä, eli sikäli suosittelen vaikka Keilaniemeä.

 12. Teidän blogi on aina ollut yksi omia suosikkiblogejani, joten useat artikkelit tälläkin listalla on tullut luettua. :) Vaikka koronavuonna suurinta lukijakuntaa keräsivätkin teilläkin kotimaanmatkailuun ja koronaan liittyvät jutut, niin itseäni on aina parhaiten piristänyt ulkomaiden kertomukset. Niiden parissa pääsee aina kivasti irtaantumaan arjesta täällä. Oma bloggaus hidastui aika ajoin tässä tämän vuoden aikana, motivaationpuute oli ehkä yksi syy, mutta myös muiden töiden lisääntyminen tietysti vaivasi. Nyt on kyllä todella kiva ollut tehdä itse oma matkakooste viime vuodelta ja lukea muiden koosteita, sillä olemmehan me vain moni siltikin saaneet ihan hyvän vuoden siitä! Ei ehkä sitä mitä alunperin ajattelimme, mutta kokemuksia siltikin, hyviä sellaisiakin. :) Jatketaan tästä uuteen vuoteen ja katsotaan mitä tuleman pitää. Hyvää uutta vuotta teille!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tiina Johanna! Ihanaa, että olet pysynyt matkassamme tänäkin vuonna. Pitääkin käydä lukemassa Sinun matkakoosteesi päättyneeltä vuodelta.

 13. says: Sari

  Tosi hienoa, että olette olleet aktiivisia. Itsellä loppui puhti syksyllä. Vaikka kotimaasta juttuja olisi mahdollista tehdä. Säästin ne kevääksi. Myös työkiireet syksyllä oli yksi osatekijä. Eli aikaa blogille ei juurikaan ollut.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Tuo joidenkin aiheiden säästäminen lukijoita ajatellen olisi varmaan ihan viisasta, mutta itse en oikein pysty motivoimaan itsenäni kirjoittamaan vanhoista asioista kuukausien päästä.

 14. Minulla on tekemättä matkavuosi 2020 kooste ja kaikenlaiset tilastoinnit täysin. Ensin oli ole, että enhän mä missään matkustanut ja mitään ole kirjoittanut, mutta kyllähän niitä kohteita oikeasti löytyy ja kirjoituksia myös. Mutta missään tapauksessa en ole ollut niin aktiivinen kuin aikaisemmin. Täytyy skarpata! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Ehkä Sinulla myös on ollut jotain muutakin ajateltaa tässä vuodenvaihteessa. Mutta onhan tässä aikaa, palata halutessaan vaikka viime vuoteenkin, kun ihan runsaina määrinä uudet matkat eivät kuitenkaan Sinullakaan taida vielä alkuvuodesta vyöryä päälle.

 15. says: Ne Tammelat

  Hieno ja monipuolinen vuosi teilläkin koronasta huolimatta. Bongasin muuten tuon Struven ketjun myös tuolta luetuimpien listalta ja sitä kävin itsekin syynäämässä tarkkaan, kun se oli Päijänteen road tripin reitillämme. Mietin juuri, että olisiko siitä pitänytkin kirjoittaa itsenäinen juttunsa eikä vaan osaksi muuta stooria :). Unesco-kohteet kyllä toimivat meillekin kannustimena mennä johonkin tiettyyn kohteeseen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Ei ehkä ihan ”vastauksena” kommenttiisi, mutta kuitenkin sitä sivuten. Olemme tässä vuodenvaihteessa vähän siivoilleet blogistamme olemattomimpia juttuja blogin alkuajoilta ja siinä yhteydessä olen tietysti tullut lukeneeksi myös niitä vanhempia matkajuttuja, jotka on tarkoitus blogiin jättää. Ne ovat monet sitä tyyppiä, että parinkin viikon matka on puristettu yhteen matkajuttuun ja kun nyt niitä arvioin, vaikka hakukoneiden näkökulmasta, niin ne ovat ehkä vähän arvottomia verrattuna tarkemmin rajattuihin juttuihin, joita nyttemmin useimmiten kirjoitan parin-kolmen viikon matkasta tyypillisesti vaikka kymmenen. Eli sikäli kannattaa ehkä nostaa yksittäisiäkin asioita omiksi jutuikseen, mutta välillä joutuu tietysti tasapainoilemaan ajankäytönkin osalta.

 16. says: Terhi

  Aivan, lukijat palailivat alkuvuoden notkahduksesta huolimatta. En ole katsonut tilastoja tarkemmin, mutta huomasin, että luontoretkikohteet on löydetty googlettamalla ja hyvä onkin jos esittelyistä on jollekin ollut iloa tai hyötyä.
  Kävin sitten teillä ”kylässäkin” , kiitos vain kutsusta, huomasin, että vaikka mitään ei matkoilta ostaisi niin kertyyhän niitä matkamuistoja kuin itsestään, taitaa olla kaikilla samanlainen toteamus kotia katsoessaan. Tänä vuonnahan on siitä kodista saanut nauttia enemmän kuin tavallisesti, huomasin itsestäni, että pienimuotoinen sisustusvimma on iskenyt, tosin koetan jarrutella sitä.
  Instakuvagallerianne näyttää hienolta, eipä ihme, että noista kuvista on pidetty!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Viime vuosi oli ”mielenkiintoinen” myös suppeasta matkabloggaajan näkökulmasta siihen. Nähtäväksi jää miten tämän vuoden käy – alkuvuosi ainakin vaikuttaa aiheiltaan aika köyhältä lumen peitettyä ainakin osan luontokohteistakin.

 17. Huikea kyllä tuo bloginne postaus tahti! Ei voi muuta kuin ihailla energiaanne. Minun koronavuosi oli yksi kiireisimmistä töissä, joten iltamyöhään ei enää koneella kyennyt olemaan. Huono selitys tietysti, mutta totuus. :) Aiemmista matkoista olisi kyllä riittänyt kerrottavaa ja Suomessakin tuli tehtyä uusia asioita, mutta suurin osa ei vielä ainakaan ole päätynyt blogiin…
  Kiva kooste teidän luetuimmista jutuista ja oikeutetusti tuolla tahdilla olette matkabloggaajien kärkikastia, mikä on ihan huippua! Kivaa alkanutta uutta vuotta!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sanna! Meikäläisen tyylillä juttuaiheet ja ideat päätyvät jutuiksi yleensä ennemmin, ei myöhemmin, sillä myöhemmin menetän helposti innostuksen palata aiheeseen ja kirjoittaa siitä. Postaustahtia taas selittää se, että kun matkustamista harrastanut eläkeläispariskunta ei matkusta, niin aikaa riittää reilusti kaikkeen muuhun.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *