Vuoden 2022 luetuimmat jutut

Vuoden suosituimmat jutut 2022

Viimevuotiseen tapaan ajattelin tälläkin kertaa lähestyä tätä aihetta etsimällä kuluneelta vuodelta jokaisen kuukauden jutuista suosituimman – jos vaikka näin menetellen alkuvuoden jutut eivät saa kohtuutonta etua siitä, että ne ovat olleet luettavissa jo melkein koko vuoden siinä missä vuoden viimeisimmät jutut ovat olleet tarjolla vasta muutamia viikkoja.

Tammikuu

Tammikuun luetuimmaksi jutuksi nousi loppiaisena tekemältä Turun vierailultamme juttu tuolloin melko äskettäin uudelleen avatusta Scandic Hamburger Börs -hotellista. Hotellijutut ovatkin tyypillisesti suosittuja, esimerkiksi juttujamme Baröstä ja Järvisydämestä vuodelta 2021 luettiin edelleen ahkerasti.
Turun ohella kuukauden toinen kohteemme oli Alicante Espanjassa, mutta loppukuuhun sijoittunut reissu ei vielä ehtinyt kovin näkyvästi blogiin samana kuukautena.

Scandic Hamburger Börs

Helmikuu

Helmikuussa purimme Alicanten ja lähiympäristön kokemuksiamme blogijutuiksi samalla kun valmistelimme kuun loppupuolella alkanutta matkaamme Sri Lankaan mm. eristäytymällä mahdollisuuksien mukaan lähdön edellytyksenä olevaa negatiivista PCR-testiä varten. Costa Blancan alueen jutuista luetuimmaksi nousi – syystä tai toisesta – juttumme Murciasta.

Päiväretki Murcian kaupunkiin

Maaliskuu

Maaliskuun alkupuoliskon vietimme vielä Sri Lankassa. Sieltä palatessamme mokasin pahan kerran ja unohdin ottaa lentolaukkuni koneesta siirtyessämme Dohan kentälle. Lentolaukun, jossa oli ehdottomasti kaikki tärkeimmät asiat, kuten esimerkiksi kamera ja kaikki matkalla otetut kuvat niin muistikorteilla kuin kovalevylle varmistettuina. Useamman raastavan päivän jälkeen laukkukin sitten lopulta saapui Helsinki-Vantaalle, mutta töitä sen eteen piti tehdä! Melkein siinä määrin, että maaliskuun lopun lyhyt loma Oslossa olikin jo taas tarpeen :-)

Ei enää koskaan businessluokassa!

Huhtikuu

Maaliskuisen Oslon reissun jutut ilmestyivät pääosin huhtikuun puolella ja Oslokin tuntui yllättävän hyvinkin kiinnostavan lukijoitamme, vaikka se taidetaan mieltääkin kovin kalliiksi kohteeksi ainakin Tallinnaan ja Tukholmaan verrattuna.
Reissumielessä huhtikuusta meni taas osa ainakin kevyeen koronaeristykseen, sillä Pohjanmeren saarihyppely vaati risteilynä edelleen koronatestin ennen laivaan nousua. Kielistä lähtevällä risteilyllä tämä oli erityisen inhottavaa, sillä pikatesti otettiin satamassa ja jos se olisi osoittautunut positiiviseksi, vaikka oireettoman Omicron-tartunnan takia, niin siinä olisit sitten ollut, turhaan Kielissä, viikko aikaa sairastaa odotellessasi paluulentoasi Hampurista. No onneksi tämäkin testi läpäistiin, mutta kyllä se stressasi!

Oslo – näe ja koe ainakin osa näistä

Toukokuu

Toukokuun luetuimmaksi jutuksi nousi juttu saaresta, jonka olemassaolosta emme olleet aikaisemmin tienneetkään, eivätkä ehkä kovin monet muutkaan. Sylt osoittautui kuitenkin mielenkiintoiseksi tuttavuudeksi sekin, vaikka itsellemme huhtikuisen risteilyn kohokohta olikin Helgolandin saari.
Toukokuussa kävimme myös Maltalla, Louhisaaressa ja Bengtskärillä, joka aiheena nousikin sitten kesäkuun luetuimmaksi jutuksi.

Sylt – saari, jolta hiekkaa ei saa viedä pois

Kesäkuu

Kuten tuossa jo totesinkin, niin kesäkuun luetuin juttumme kertoi yöstä Bengtskärin majakalla. Vaikka olimmekin käyneet Bengtskärillä aikaisemmin, keskellä kesää ja päiväseltään, niin yön yli retki majakalle keskellä haahkojen pesintäkautta oli jotain ihan muuta. Suosittelen lämpimästi!
Juhannusviikon vietimme Pohjois-Espanjassa ja heti juhannuksen jälkeen jatkoimme muutamaksi helteiseksi päiväksi pienelle Stubbo Bärrskärin luodolle Nollamökkiin.

Yö Bengtskärin majakalla

Tarkkaan ottaen juttu Bengtskäristä ei ollut kesäkuun luetuin juttu, vaan kesäkuun luetuin matkajuttu. Nyttemmin lähes kaikki blogimme jutut ovat matkailuaiheisia, mutta kuluneena vuonna kirjoitin yhteenvedon viiden vuoden ”matkastani” toisen syöpädiagnoosin kanssa ja ehkä ymmärrettävistä syistä terveysaiheisia juttuja, kuten tätä, juttuani melanoomasta ja juttuani keuhkoveritulpasta luetaan kuukausi toisensa jälkeen yhä uudelleen ja uudelleen.

Toinen kerta

Heinäkuu

Jos tammikuun kohdalla totesin, että hotellijutut tapaavat löytää lukijansa, usein vielä pitkänkin ajan kuluttua jutun julkaisemista, niin toinen suosittu juttutyyppi on matkasuunnitelmistamme kertovat jutut. Heinäkuun jutussa kerroin suunnitelmistamme Balin ja Itä-Timorin ja Filippiinien ja Bangladeshin osalta. Lisäksi mukana oli ideoita vähän pitemmällekin aikavälille, joten ihmekös tuo, jos juttu kiinnosti :-)
Heinäkuun matkat suuntautuivat Hankoon ja kansallispuistoihin, Itäiselle Suomenlahdelle ja Repovedelle. Toki niilläkin jutuilla on lukijansa, mutta ihan kuukauden huipuiksi niistä ei ollut.

Mitä kuuluu kaukomatkasuunnitelmillemme

Elokuu

Hotellien rinnalla myös jutut lentokokemuksista keräävät usein paljon lukukertoja. Elokuinen matkamme Balille ja Itä-Timoriin alkoi Venäjän ”erikoisoperaation” takia pitkällä lennolla Singaporeen. Vietimme 13 tuntia uudessa Premium Economy -luokassa ja kirjoitimme kokemuksestamme. Parin vuoden takaista juttua Finnairin Economy Comfort ja Business-luokan vertailusta luetaan sitäkin edelleen.
Itä.Timorista palasimme Balin ja Dohan kautta Helsinkiin Qatar Airwaysin turistiluokassa, joka ei kokemuksena ollut mitenkään erityisen kiinnostava, joten siitä ei ole juttuakaan. Elokuun lopussa ehdimme vielä lentää Helsinki – Oulu -välin edestakaisin Norwegianilla, mutta sekin oli sen verran yllätyksetön kokemus, ettei siitäkään juttua syntynyt. TornioHaparandasta toki.

Finnair Premium Economy Helsinki – Singapore

Syyskuu

Syyskuiselta Rodoksen matkaltamme kirjoitin useammankin jutun, mutta ilmeisesti Turkki kiinnostaa suomalaisia kohteena enemmän kuin Kreikka, sillä eniten luettiin juttua päiväretkestämme Marmarikseen! Ihan totta tämä ei ole, sillä lokakuussa julkaisemamme juttu Viikko Rodoksen kaupungissa sai kyllä lopulta enemmän lukijoita kuin tämä juttu Marmariksesta, mutta ei syyskuussa ja lokakuussa taas kaikki muut jutut jäivät kauaksi Kurpitsaviikkojen taakse.

Päiväretki Marmarikseen

Lokakuu

Lokakuun ainoa ”matkamme” oli päiväretki Kurpitsaviikoille Halikossa, josta sitten kirjoitinkin melkein saman tien. Tapahtuman sijoittuminen koulujen syyslomaviikolle ja sen saama hienoinen julkisuus myös esimerkiksi Ylen kanavilla siivitti pienen juttuni lokakuun – ja koko vuodenkin – luetuimmaksi jutuksi!

Kurpitsaviikot Halikossa

Marraskuu

Marraskuusta vietimme pääosan Aasiassa, ensin Bangladeshissa ja sen jälkeen Filippiineillä. Pitemmillä reissuilla pyrin päivittämään blogiakin edes 1-2 jutun viikkotahtia, sillä tiedän, että lukijakunnassamme on myös niitä, jotka eivät käytä sosiaalista mediaa. Tälläkin kertaa – vaikka muitakin juttuja luettiin – suosituimmaksi nousi lentokokemuskertomus, eli pieni tarina siitä miten lyhyeksi luokittelemamme lento Singaporesta Manilaan muuttuikin aika pitkäksi lennoksi. Mutta ihan onnellisesti tämä päättyi ja koska lento oli siltä erää ketjun viimeinen ei useamman tunninkaan myöhästyminen sotkenut suunnitelmiamme Filippiinien osalta.

Siinä missä tämä oli jo toinen paljon luettu lentämiseen liittyvä juttu, niin kolmas suosittu aihe hotellien ja lentämisen lisäksi on tänäkin vuonna ollut matkakustannukset. Kustannusyhteenvetoja olemme julkaisseet useimmista tämänkin vuoden aikana tekemistämme matkoista ja niitä on luettu paljon vaikkeivat ne minkään kuukauden ensimmäiseksi päätyneetkään, mutta helposti toiseksi tai kolmanneksi.

Yllättävä Singapore – Manila -lento

Joulukuu

Pääosa blogimme jutuista ovat kohdejuttuja, joissa kerron vierailemistamme kohteista. Jotkut kohteet innoittivat tänäkin vuonna katsomaan maailmaa myös vähän laajemmasta perspektiivistä, kuten vaikka Dhakan ja Manilan innoittamana pieni yhteenveto Maailman suurimmista kaupungeista. Aihe kiinnosti minua vietettyäni pari päivää Dhakassa, joka nykyisin on yksi maailman suurimpia kaupunkeja, mutta niinpä se näytti kiinnostavan muitakin. Samaan tapaan elokuinen vierailumme Itä-Timorissa innoitti tutkimaan maailman köyhimpiä maita – Itä-Timorhan on tämän sarjan Aasian ”voittaja”.
Joulukuisesta piipahduksestamme Kööpenhaminassa jutut ilmestyivät vasta kuun loppupuolella, eikä niiden suosio ainakaan vielä yltänyt samalle tasolle tuo kaupunkiyhteenvedon kanssa.

Maailman suurimmat kaupungit

Koko vuoden luetuimmat jutut

Näistä jo eri kuukausien kohdalla listatuista jutuista koko vuoden kärkikolmikon muodostavat, tässä järjestyksessä, jutut Kurpitsaviikolta Halikossa, vuoden syöpäjuttu kesäkuulta ja elokuinen juttu Finnairin Premium Economy -luokasta. Nämä siis vuoden 2022 aikana julkaistuista jutuista.

Lähes 20 vuotta vanhan blogimme jutuista monia luetaan vuodesta toiseen. Julkaisuvuodesta välittämättä eniten luettujen juttujen kärkikolmikko oli tänä vuonna tällainen:

Euroopan aakkoset

Väderskär

Taiteilijakukkulalla

Ilmeisesti tuo juttu Euroopan pääkaupungeista vastaa ilmeisesti hyvin nimensä mukaisesti kysymyksiin Euroopan pääkaupungeista. Väderskär, pieni kallioinen luoto Ahvenanmaalla, liittyy Myrskyluodon Maija -sarjaan, joka taidettiin tänäkin vuonna näyttää televisiossa ja jonka uudelleen filmatisointi oli vuoden mittaan sekin esillä. Taiteilijakukkula taas taisi nousta mm. Vesa-Matti Loirin kuolemaan ja hautajaisiin liittyvän keskustelun takia taas kerran yhdeksi luetuimmista.

122 juttua vuonna 2022

Tänä vuonna julkaisimme, tämä juttu mukaanlukien 122 juttua, siis tyypillisesti 2 juttua viikossa, mutta joinakin viikkoina jopa 3 juttua. Suunta on ollut hiukan laskeva, jos vuonna 2021 juttuja oli 133 ja vuonna 2020 146. Sisältöä saattaa silti hyvinkin olla tarjolla suunnilleen samaan tapaan kuin ennen, sillä monet etenkin kohdejutuista ovat melko pitkiä, sillä en ole halunnut jakaa juttuja keinotekoisesti osiin. Ajatuksena, että jos lukija haluaa lukea Dhakasta, niin kaikki kokemuksemme Dhakaan liittyen löytyvät samasta jutusta.

Meriharakan Facebook -sivuilla jaamme blogijuttuja ja erityisesti matkojemme aikana jaamme tuoreeltaan kokemuksiamme pieninä kuvakertomuksia – ei nyt ihan päivittäin, mutta luultavasti keskimäärin 5 päivänä viikossa. Instagrammissakin julkaisemme useamman kuvan/tarinan viikossa. Twitterissä entistä vähemmän, etenkin seurattuamme, kuten kai moni muukin, kyseisen alustan sekoilua Elon Muskin ilmestyttyä kuvioihin. TikTokiin emme usko menevämme – nykyisiäkin kanavia on melkein turhan monta. Joskus harvoin talletamme jonkun videon YouTubeen, mutta videoitakaan tuskin alamme vakavammin tuottamaan.

Kuukausikirjeemme on lähtenyt jokseenkin säntillisesti matkaan jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä keskimäärin n. 700 lukijalle. Lukijamäärä on asettunut suunnilleen tälle tasolle, joku aina luopuu siitä, mutta toisaalta uusiakin lukijoita aina tulee mukaan. Jos et ole vielä mukana, niin tilaa se vaikka tästä:


122 juttua Vuosi 2022 blogissa

Suosituimmat matkablogit?

Matkablogit, ainakin ne, jotka jatkoivat yli pandemia-ajan, taisivat sittenkin selvitä siitä melko hyvin. Ehkä vähän samaan tapaan kuin matkailualakin: hetkellisen notkahduksen jälkeen kysyntä palasi lopulta vielä entistäkin suurempana. Kuluneena vuonna blogissamme kävi noin 150 000 yksittäistä lukijaa, eli kasvua edellisestä vuodesta oli yli 30 prosenttia. Vertailun vuoksi vuonna 2021 kävijöitä oli 110 000 ja kasvua yli 60 prosenttia, mikä tuntui kyllä todella hämmentävältä, sillä olihan vuosi 2021 vielä leimallisesti koronavuosi. Tarkemmat luvut, myös somekanavien seuraajamäärät, päivitän infosivullemme vuoden vaihteen jälkeen.

Blogien suosiota Blogit.fi -palvelussa mittaavassa listauksessa olemme olleet pääosan kuluneesta vuodesta matkablogien ykkösenä Suomessa – vasta muutama kuukausi sitten uusi tulokas Pieni talo Gomeralla kiilasi ohi, ainakin tilapäisesti :-) Tällä viikolla matkablogien listan viiden kärjessä kolmea blogia kirjoitetaan Kanarian saarilta tai Aurinkorannikolta.

Blogit.fi -sivuston ohella hyvän listan Suomen aktiivisista matkablogeista tarjoaa Matkablogi -sivuston lista edellisen viikon mittaan päivittyneistä matkablogeista. Viimeksi kuluneiden vuosien mittaan matkablogiskene on muuttunut aika paljon osan aikaisemmin suosituimmista blogeista jäätyä ainakin pitkälle tauolle tai niiden painopisteen siirryttyä Instagramiin tai TikTokiin. Nykyisin säännöllisemmin päivittyvistä matkablogeista suosittelen seuraavia:

blogit.fi 2022
Blogit.fi Matkablogit 28.12.2022. Palvelun Matkailu-ryhmässä on myös paljon ulkosuomalaisten blogeja, joissa on sekä kohdejuttuja senhetkiseltä kotiseudulta että enemmän lifestyle-tyylisiä juttuja.
Tags from the story
Join the Conversation

30 Comments

  1. Kiitos paljon suosittelusta :) Jahka saadaan Eurooppa ”valmiiksi”, niin voi siirtyä reissailemaan myös muualle. Ens kuussa tulossa Jordaniaa ja Palestiinaa.

    Teidän blogissa on kyllä tosi paljon laadukasta tietoa. Just tällasia informatiivisia blogeja arvostan, näkee että on tehty työtä tekstien eteen.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Cilla! Juu, tylsiä faktoja ja oikeita kokemuksia – toisaalta sitten ”fiilispostausten” kustannuksella :-)

  2. Näitä on aina kiinnostava lukea, vaikka itse en vastaavia koonteja olekaan tehnyt. Vaikka juttujen määrä onkin ollut hieman laskeva, on määrä silti edelleen todella korkea verrattuna esim. meidän säännölliseen yksi julkaisu viikossa -tahtiin.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mikko! Tavallaan tuo juttujen laskeva määrä on ollut melkein tavoite, eli vaikka bloggaaminen(kin) on harrastuksen ihan kiva, niin aikaa pitää jäädä muullekin. Toisaalta haluan mahdollisuuksien mukaan kaikki oleelliset matkailuun liittyvät asiat dokumentoitua blogiimme, eli tasapainoilua tämä hiukan on.

    1. says: Pirkko

      Kiitos! Jos se on vaan tuosta ”tulisi lähdettyä matkalle”, niin helpostihan tuo järjestyy ostamalla lennot tai lähtemällä vaikka vaan Tallinnaan tai Tukholmaan laivalla :-)

  3. says: Stacy

    Köyhimmät maat ja suurimmat kaupungit olivat kiinnostavimpia. Facebookissa oli jokin meemi, että mitä suuremmat patsaat, sitä pienempi demokratia. Katsoinkin listan korkeimmista patsaista. Olisiko se sitten seuraava bongauskohde? Niistä ei, muuten, yksikään ollut Pohjois-Koreassa.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mira! Antaa ainakin vähän laajemman kuvan blogin sisällöstä vuoden mittaan kuin vaan pari koko vuoden luetuinta juttua.

  4. says: Ne Tammelat

    Kiitos paljon maininnasta!

    Teidän blogista on löytynyt hurjasti vinkkejä ja inspiraatiota meidänkin matkoille. Lisäksi meihin on tainnut pistää pieni maabongauskärpänen tätä kautta :)

    Mukavaa vuotta 2023!

    Terkuin Katri & Ilkka

    1. says: Pirkko

      Kiitos kiitoksista :-) Mukavahan teidän bloginne on maininta, sen verran kivoja kohteita usein.

  5. says: Mari/Kodinvaihtaja

    Kiitos suosituksista. Hurjat artikkelimäärät teillä, itsellä oli noin 47 viime vuonna. Ja itse olen toiminut toisin kuin teidän trendi ollut eli monasti pilkkonut saman kohteen artikkelia kahteen artikkeliin. Ollut yhdessä artikkelissa kirjoitettuna nykypäivän keskittymiskyvyttömälle liian pitkä.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mari! Itse olen ajatellut, että vaikka lukija ei kerralla koko juttua lukisikaan, niin ehkä hänelle jää mielikuva, että jos vaikka päädyn joskus Dhakaan, niin Meriharakka-blogissa oli siitä juttu. Ja Dhakasta oikeasti kiinnostuneet löytävät sitten kaiken Dhakasta kerralla – ja siinä tilanteessa jaksavat lukea pitemmänkin jutun.

  6. Kiitos suosittelusta. ?

    Olet kyllä tuottelias kirjoittaja! Eikä pelkästään postausten määrässä, vaan myös siinä suhteessa, että ne ovat aina pitkiä ja perinpohjaista. Ja täytyyhän teidän reissutahdilla näppis sauhutakin, jotta ennätät kaiken taltioimaan meidän lukijoiden iloksi. ?

    1. says: Pirkko

      Kiitos Kati! Jutuillamme on ainakin kaksi funktiota, tallettaa kokemukset itsellemme ja jakaa ne. Näillä kahdella driverilla niitä tulee kirjoitettua tätäkin tahtia – ja vielä pitäen sitä kivana harrastuksena :-)

  7. Tykkään näistä ”tilastopostauksista” :) Erityisesti mulle on jäänyt teidän postauksista mieleen Halikon kurpitsaviikot (koska oltiin samoihin aikoihin paikalla) sekä toi businessluokkaa koskeva postaus.

    Kivaa reissuvuotta!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Eveliina! Aika harvasta jutusta, jos lähes mistään, olen sitä kirjoittaessani osannut ajatella, että tästä tulee hyvin suosittu. En ainakaan esimerkiksi tuosta Kurpitsaviikoista kertovasta jutusta.

  8. Mielenkiintoista luettavaa. Monta juttua on minulla näköjään jäänyt välistä. Olet kyllä blogityösi vakavasti ottava kirjoittaja!
    Matkalaukkuepisodi oli minulla jäänyt jostain syystä hyvin mieleen :)

    1. says: Pirkko

      Kiitos Raija! Kuten tuossa jollekin juuri vastailinkin, niin nämä jutut ovat niin yleisöä kuin itseämme varten. Ei ole kerta eikä kaksi kun itsekin nykyisin palataan johonkin vanhaan juttuumme jonkun yksityiskohdan takia. Eikös sitä niin blogeista(kin) sanota, että niitä pitää toteuttaa intohimoisesti, tai sitten ei lainkaan. Toistaiseksi innostus tähän harrastukseen on säilynyt.

  9. Mukavaa alkavaa vuotta! Tuo luetuimpien blogijuttujen mittaaminen on haasteellista. Teidän tapa tuntuu järkevältä. Itse olen niin laiska, että tutkin kautta aikojen vuoden aikana luetuimpia. Toinen voisi olla 2022 julkaistujen luetuimmat. No tiedä sitten mikä on paras tapa.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Sari! Tosiaan vaikka tuo haaste, että valitsit minkä ajanjakson tahansa, oli se sitten kuukausi tai vuosi, niin entäs ne juuri ennen ajanjakson päättymistä julkaistut jutut? Joinakin vuosina kautta aikojen luetuimmat juttumme nosti esiin usein niitä samoja, joten halusin välillä katsoa myös tuoreimpien juttujen luetuimpia, vaikka toki lähes jokaisen vuoden jutuista joku nousee kaikkien aikojen Top 10 -listalle, kuten nyt vaikka vuoden 2022 jutuista tuo juttu Kurpitsaviikoista.

  10. says: Terhi

    Teillähän on ollut todella antoisa matkavuosi näin pandemian jälkimainingeissa. Eniten minua kosketti juttu melanoomasta, itsekin suurehkosta operaatiosta toipuneena osaan arvostaa terveyttä. Kiitos jutun jakamisesta. Pitäisi varmaankin varoa aurinkoa enemmän, mutta tummapigmenttisenä en ole paljon aurinkosuojia käyttänyt.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Terhi! Senioreina meillä enenevässä määrin matkasuunnitelmat ovat ainakin henkisesti koko ajan vähän sellaisella varauksella, että mennään, jos ei tule jotain terveydellisiä esteitä. Toistaiseksi on enimmäkseen voitu mennä, muutamaa reissua lukuunottamatta, mutta kyllähän se jossain vaiheessa loppuu tai ainakin vähenee.

  11. says: Marjo

    Kiitos taas jälleen kerran hyvin toteutetusta ja mielenkiintoisesta vuosiyhteenvedosta. Paljon ehditti vuoden 2022 nähdä ja kokea. Vaikka en aina ehdi kommentoida postauksiin niin luen kyllä seikkailuistanne sekä maailmalla että kotimaassa.

    Tuosta juttujen määrästä haluaisin kommentoida, että minulle tuli viime vuonna poikkeuksellisen vähän eli 120 postausta kun parhaimpina vuosina niitä on ollut 173-203 välillä. Blogivuosia tuli täyteen nyt joulukuussa 10 ja yhteensä blogissani on ollut postauksia 1627 kuluneiden vuosien aikana. Meillä taitaa olla vähän samanlainen tapa myös bloggaamiseen eli minäkin kirjoitin perusteellisesti ja pitkästi sekä liitän myös kuvia paljon.

    Onnea uuteen alkaneeseen blogivuoteen Meriharakoille!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Marjo! Vaikkakin bloggaamme pääosin vähän eri aiheista, niin kyllähän ne intressimme aina ajoittain kohtaavatkin ja sen tietäen taidamme tosiaan puolin ja toisin seurata aika tiiviistikin sitäkin, että mitä toinen kirjoittaa. Hyvää blogivuottaa myös Sinulle!

  12. Hui sentään tuo lentokoneeseen jäänyt laukku! Minulta oli mennyt tämä jännitysnäytelmä ihan ohitse. Onneksi se löytyi kuitenkin perille.
    Hieno kooste ja ihailen aktiivisuuttanne postausten määrässä!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Sanna! Oli kyllä yksi vuoden säikäyttävimmistä kokemuksista :-) – joka ei tilanteen päällä ollessa hymyilyttänyt yhtään.

  13. Kivoja paikkoja olette tekin ehtineet jälleen koluta läpi viime vuoden aikana! Tuo Murcia kiinnostaa kovasti itseäni, sillä aikanaan Espanjassa Valenciassa asuessani en sinne asti koskaan päässyt reissaamaan vaikka rannikkoa muuten tulikin matkattua läpi lähistöllä. No, ehkä sitten kun Espanjaan miehen kanssa lähdemme täältä Kap Verdeltä sukulaisia katsomaan niin voisi pyrähtää Murciassa. :)

    1. says: Pirkko

      Kiitos kommentistasi! No meiltä jäi tuolla suunnalla Valencia näkemättä, mutta en nyt pidä sitä puolestaan niin tärkeänä, että ihan erityisesti suuntaisimme vaan sitä varten sille seudulle :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *