Panamasta Meksikoon – koko tarina

Panamasta Meksikoon

Marraskuisen Keski-Amerikan kiertomatkamme jäljiltä kirjoitin juttuja eri kohteista sen mukaan miten eri aiheet sattuivat minua kulloinkin inspiroimaan, en maa kerrallaan enkä tapahtumajärjestyksessä.

Mahdollisesti kokonaisuudesta kiinnostuneita lukijoitamme ajatellen, tässä linkit kaikkiin juttuihin, melko tarkkaan siinä järjestyksessä kuin matkamme eteni – näin matkamme Panamasta Meksikoon eteni:

Panama

Panamassa vierailimme Panama Cityssä ja Bocas del Torossa.

Kunkin maan kohdalla ensimmäisen lyhyen yhteenvedon kirjoitin tuoreeltaan reissun aikana. Muut jutut on kirjoitettu hiukan myöhemmin – ja hiukan enemmän aiheisiin paneutuen.

Panama 2019

Panama City vuonna 2019

Eläimiä Panamassa

Embera-heimon vieraana Panamassa

Puerto Viejon surffirannalla

Panamassa kävimme ensimmäisen kerran syksyllä 2016 – jos haluat palata näihinkin tunnelmiin, niin tästä löydät kaikki juttumme, vanhemmatkin, Panamasta.

Costa Rica

Costa Ricassa tukikohtamme olivat San Jose ja Arenal.

Costa Rica – sademetsiä ja sadetta

San Jose, Costa Rica

Arenal, Costa Rica – riippusiltoja ja sammakoita

Nicaragua

Nicaraguassa vietimme aikaa San Juan del Surin rannalla, Granadassa ja Leonissa. Ometepen saarella ja Managuassa kävimme vaan päiväseltään.

Nicaragua – tilanne rauhallinen

San Juan del Sur, Nicaragua

Ometepen tulivuoret

Granada, Nicaragua – kaupunki kuin karkki

Nicaraguan pääkaupungit

El Salvador

El Salvadoriin saavuimme illalla ja jatkoimme matkaa jo seuraavana aamuna, joten jutut maasta jäivät yhteen.

Pieni El Salvador

Honduras

Hondurasissa kävimme tällä kertaa vain Copanin mayaraunioilla, mutta vietimme sentään parikin yötä persoonallisessa Hacienda San Lucasissa.

Hondurasin laidoilla

Copanin mayaraunioilla Hondurasissa

Hondurasissa poikkesimme jo aikaisemmin Karibianmeren puolella Roatanin saarella.

Roatan, Honduras

Guatemala

Guatemalan Antiguassa viivyimme kiertomatkallamme pisimpään, kokonaista kolme yötä. Matkan aina Panaman Bocas del Torosta Antiguaan asti taitoimme pikkubusseilla, jotka joskus jatkoivat maasta toiseen, joskus vaihtuivat maiden rajoilla.
Antiguassa vietettyjen päivien jälkeen lensimme Floresiin ja kävimme Tikalin mayaraunioilla.

Guatemala – Maya-intiaanien jäljillä

Aidompaa Antiguaa?

Antigua – Guatemalan ykköskohde

Suklaakurssilla

Tikalin mayaraunioilla Guatemalassa

Belize

Tällä kertaa poikkesimme Belizessä vain välilaskun verran lentoreitillä Flores – Belize City – Cancun, mutta aikaisemmin kävimme Belizessä sentään päivän verran Karibian risteilyllä vuodenvaihteessa 2012/2013.

Belize

Meksiko

Marraskuista kiertomatkaamme jatkoimme Chichen Itzalle, koska tuolla jo aikaisemmin mainitulla Karibian risteilyllä jäimme ”vain” Cozumeliin, joten nyt piti paikata tuo ”laiskuus”.

Saavutuksia ja tavoitteita

Kaksi kertaa Chichen Itza

Meksikossa olemme aikaisemmin käyneet, Cozumelin lisäksi, syksyllä 2013 Meksiko Cityssä ja syksyllä 1987 Meksiko Cityssä ja Acapulcossa.

Marraskuisen matkamme kustannukset

Panama City – Flores -välillä osallistuimme Aventuran Keski-Amerikan kiertomatkaan. Floresista jatkoimme Chichen Itzaan siinä missä ryhmä jatkoi vielä Belizen kautta Tulumiin.

Keski-Amerikan kiertomatkan kustannukset

Join the Conversation

8 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mikko! Kyllähän tuolla suunnalla olisi riittänyt enemmänkin nähtävää, vaikka Managuassa se Masayan tulivuori ja Guatemalassa Lake Atitlanin alue. El Salvadorissa olisi kannattanut olla edes pari yötä, kun se nyt jäi alle vuorokauteen.

 1. Guatemala on kyllä uskomattoman ihana :) Ja tosiaan, Atitlanin alue on hienoa ja siellä on paljon monipuolista nähtävää, itse haaveilen seuraavaksi reissusta El Salvadoriin (kun tuonne päin pääsee).

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Muutamia juttuja tuolla tosiaan jäi mahdollisen kertausreissun varaan meillä(kin), kuten vaikka Atitlanin alue ja pari lisäpäivää El Salvadoriin.

 2. says: Cilla

  Pitää varmaan joskus tehä reppureissu vol. 2 että pääsee käymään myös Hondurasissa, El Salvadorissa ja Nicaraguassa. Olen menossa kuukauden päästä Meksikoon jälleen kerran, mutta meinasin pysyä vaan kyseisessä maassa tällä kertaa ja käydä tutustumassa Mexico Cityn naapurissa sijaitsevalle Iztacchihuatlin tulivuorelle :)

  Ootteko muuten käyny muilla Aventuran matkoilla? Joku suositteli matkamessuilla niiden Perun reissua ja etenkin Inka trailia, mikä kiinnostais kovasti.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Cilla! Olemme käyneet aika monellakin Aventuran matkalla, joko ryhmämatkalla, tai ryhmämatkalla, johon olemme lisänneet jotain tai jättäneet jotain pois (tai molempia) kuin myös matkoilla, jotka Aventura on järjestänyt vain meille – kohteessa siis paikallisopas suomalaisen oppaan sijaan. Olemme pitäneet heidän joustavuudestaan ja siitä, että ryhmämatkallakin on usein kokonaisia päiviä, jolloin saa tehdä omatoimisesti mitä haluaa. Opas antaa vinkkejä, jos niitä haluaa, mutta ei tarvitse kulkea ryhmässä. Yllätyimme myös Myanmarin osalta, että kun toteuttivat meille heillä ryhmämatkanakin tarjolla olleen matkan jokseenkin samalla ohjelmalla + 3 yötä Bangkokissa 5 tähden hotellissa, niin loppusummma kahden hengen matkalle oli pienempi kuin ryhmämatkan hinta kahdelle.

 3. Ihana matkareitti ja upeita kohteita mahtunut mukaan! :) Nämä ovat kyllä kaikki omalla tavallaan niin suuria haavekohteita itselleni, toivottavasti saan pian tehdä näistä haaveista myös totta. Postauksia olenkin käynyt lukemassa jo erikseen teidän matkan varrelta, mutta yhteenvetoja on aina hyvä käydä läpi myös. Upea reissu ollut varmasti! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Nämä vähän pitemmät reissut yleensä vielä paranevat vanhetessaan, siis tyyliin aika kultaa muistot – tai toisaalta ne myös yleensä paranevat loppua kohti, sillä muutaman reissuviikon jälkeen elämään matkalaukusta alkaa jo tottua ja alkaa ottaa rennommin :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *